search

Ons nieuws van maandag 12 december 2016

'Westworld' en 'Stranger Things' onder nominaties Golden Globes
Series / Nieuws

'Westworld' en 'Stranger Things' onder nominaties Golden Globes

The People vs. O.J. Simpson: American Crime Story ontvangt de meeste nominaties.

Vandaag zijn de nominaties bekend gemaakt voor de 74th Annual Golden Globe Awards. In het Beverly Hilton Hotel waren het acteurs Don Cheadle (House of Lies), Laura Dern (Enlightened) en Anna Kendrick (The Accountant) die de gelukkige titels en namen onthulden.

Op 8 januari 2017 worden de uiteindelijke prijswinnaars bekendgemaakt. De Golden Globe-show wordt gehost door Jimmy Fallon en uiteraard zijn er de nodige sterren aanwezig om de beeldjes te overhandigen. Een "winnaar" is al bekend. De Cecil B. DeMille Award gaat naar Meryl Streep (The Nix).

Opvallende nominaties
Onder de genomineerde dramaseries bevinden zich twee titels van Netflix en twee titels van HBO, respectievelijk Stranger Things en The Crown en Game of Thrones en Westworld. This Is Us is een serie van NBC. Opvallend is ook dat - op Game of Thrones na - alle series debuteerden in 2016. De meeste nominaties gingen naar The People vs. O.J. Simpson: American Crime Story.

Nominaties Golden Globes 2017 - Series:
De nominaties in de filmcategorieën vind je op Filmtotaal.nl.

Best TV Series, Drama
The Crown
Game of Thrones
Stranger Things
This Is Us
Westworld

Best TV Series, Comedy/Musical
Atlanta
Blackish
Mozart in the Jungle
Transparent
Veep

Best TV Miniseries or Movie
American Crime
The Dresser
The Night Manager
The Night Of
The People vs. O.J. Simpson: American Crime Story

Best Actor, Drama
Rami Malek, Mr. Robot
Bob Odenkirk, Better Call Saul
Matthew Rhys, The Americans
Liev Schreiber, Ray Donovan
Billy Bob Thornton, Goliath

Best Actress, Drama
Caitriona Balfe, Outlander
Claire Foy, The Crown
Keri Russell, The Americans
Winona Ryder, Stranger Things
Evan Rachel Wood, Westworld

Best Actor, Comedy
Anthony Anderson, Blackish
Gael Garcia Bernal, Mozart in the Jungle
Donald Glover, Atlanta
Nick Nolte, Graves
Jeffrey Tambor, Transparent

Best Actress, Comedy
Rachel Bloom, Crazy Ex-Girlfriend
Julia Louis-Dreyfus, Veep
Sarah Jessica Parker, Divorce
Issa Rae, Insecure
Gina Rodriguez, Jane the Virgin
Tracee Ellis Ross, Blackish

Best Supporting Actor
Sterling K. Brown, The People vs. O.J. Simpson
Hugh Laurie, The Night Manager
John Lithgow, The Crown
Christian Slater, Mr. Robot
John Travolta, The People vs. O.J. Simpson

Best Supporting Actress
Olivia Colman, The Night Manager
Lena Headey, Game of Thrones
Chrissy Metz, This Is Us
Mandy Moore, This Is Us
Thandie Newton, Westworld

Best Actor, Mini-Series or TV Movie
Riz Ahmed, The Night Of
Bryan Cranston, All the Way
Tom Hiddleston, The Night Manager
John Turturro, The Night Of
Courtney B. Vance, The People vs. O.J. Simpson

Best Actress, Mini-Series or TV Movie
Felicity Huffman, American Crime
Riley Keough, The Girlfriend Experience
Sarah Paulson, The People vs. O.J. Simpson
Charlotte Rampling, London Spy
Kerry Washington, Confirmation

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Strike Back krijgt vijfde seizoen bij Cinemax
Series / Nieuws

Strike Back krijgt vijfde seizoen bij Cinemax

Het drama krijgt meteen ook een compleet nieuwe cast.

In 2013 werden fans van de serie Strike Back enigszins verrast door het slechte nieuws dat het vierde seizoen van de reeks ook meteen het laatste zou zijn. Niemand had dan ook maar durven verwachten dat er wel degelijk nog een vervolg zou komen. Toch is dat wel degelijk het geval. Cinemax heeft immers bekend gemaakt dat er een vijfde seizoen komt van Strike Back, maar dan wel met een volledig nieuwe cast.

Van het vijfde seizoen van Strike Back is ondertussen bekend dat de productie zal worden aangevat in 2017. Wanneer we de première mogen verwachten is helaas nog niet duidelijk. Jack Lothian, die eerder reeds verantwoordelijk was voor enkele episodes in het vierde seizoen zal ook voor het vijfde fungeren als showrunner. De productie van het vijfde seizoen is in handen van Bill Shephard.

Over de cast werd ook meteen het één en ander bekend gemaakt. Zo zou deze bestaan uit onder meer Alin Sumarwata, Daniel MacPherson, Roxanne McKee en Warren Brown. Kijk jij al uit naar wat het vijfde seizoen van Strike Back allemaal voor ons in petto zal hebben?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De spelletjes zijn voorbij in trailer vierde seizoen 'Sherlock'
Series / Trailer

De spelletjes zijn voorbij in trailer vierde seizoen 'Sherlock'

"The Six Thatchers" verschijnt op 1 januari.



Hierboven zie je een nieuwe trailer voor het vierde seizoen van de succesvolle Britse Sherlock Holmes tv-serie Sherlock van de BBC. Begin volgende maand start de zender met het uitzenden van de drie avondvullende afleveringen.

In het nieuwe seizoen zijn het uiteraard Benedict Cumberbatch en Martin Freeman die te zien zijn als respectievelijk Sherlock Holmes en John Watson. In het seizoen worden Watson en zijn vrouw Mary voor het eerst ouders. In het speurwerk krijgen ze te maken met onder meer de slechterik Culverton Jones, een rol van acteur Toby Jones (Captain America: The First Avenger, Wayward Pines).

De eerste aflevering "The Six Thatchers" wordt op nieuwjaarsavond uitgezonden en de derde en laatste aflevering van seizoen 4 volgt op 15 januari. Een vijfde seizoen is al aangekondigd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jonathan Nolan over Samurai World
Series / Nieuws

Jonathan Nolan over Samurai World

Krijgen we veel te zien van deze wereld?

Showrunner Jonathan Nolan waarschuwde ons enige tijd geleden dat HBO-serie Westworld geen Roman World of Medieval World zou gaan bezoeken, zoals de film van Michael Chrichton in 1973 wel deed. Maar de laatste aflevering van de serie introduceerde wel een mysterieus nieuw concept: SW. Helemaal zeker is niet waar die voor staat, maar we gaan er gezien bovenstaande titel maar gewoon vanuit dat het Samurai World is. Toch zullen we daar niet veel van gaan zien volgens Nolan.

Hij vertelde tegenover The Hollywood Reporter dat "Westworld centraal blijft in het narratief". De voornaamste reden voor de showrunners om ons toch een andere avonturenwereld te laten zien, was om Maeve's begrip van haar kunstmatige bestaan te verbreden. Het idee is dus niet dat het een nieuwe plek wordt die bezocht wordt in de serie.

"Ik zou willen benadrukken dat voor Lisa [Joy] en mijzelf, het tweede seizoen erom draait de wereld een beetje te gaan verkennen, net zoals de hosts die hem beginnen te ontdekken," aldus Nolan. "Dat was vanaf het begin het idee: we weten alleen wat de hosts weten. Terwijl de wereld groter wordt in het tweede seizoen, zien we meer. Maar Westworld blijft centraal staan in het narratief. Dat is de titel van de serie en ook wat we doen, dus dat blijft het hart van wat we vertellen. Maar we zullen zien dat de hosts zich realiseren dat ze niet de enigen zijn."

De voornaamste reden dat er voor een samoerai-wereld gekozen is, komt door de relatie van westerns met Japanse cinema. Mogelijk verkent de serie in de toekomst zelfs nog meer werelden dan alleen Samurai world, maar voorlopig is dit de enige hint naar de aanwezigheid van meer parken. In 2018 gaat de serie verder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer Christmas Special 'Doctor Who'
Series / Trailer

Trailer Christmas Special 'Doctor Who'

Ontmoet The Ghost.



De BBC heeft eindelijk beelden onthuld van de eerste Christmas Special van hitserie Doctor Who. De beelden laten zien dat de Doctor (Peter Capaldi) terug is, ditmaal zonder companion. Maar daar komt verandering in, als hij Grant Gordon ontmoet, een rol van acteur Justin Chatwin. De aflevering heeft de illustere titel The Return of Doctor Mysterio gekregen.

Volgens showrunner Steven Moffat haalt de aflevering inspiratie uit de superheldenfilms van Christopher Reeve's Superman, en draait het geheel om een jongetje dat superkrachten krijgt. Hij groeit op met het idee dat hij die krachten kan gebruiken om superheld te worden, maar als hij de Doctor ontmoet, is het de vraag of hij nog wel nodig is. Botsen de twee, of gaan ze samenwerken?

De aflevering is op 25 december te zien op BBC1 en de enige aflevering van de serie die dit jaar te zien is. Volgend jaar krijgen we het tiende seizoen te zien, waarmee showrunner Steven Moffat afscheid neemt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.