Serie op Dvd: Goede tijden, slechte tijden (Seizoen 10)

Serie op Dvd: Goede tijden, slechte tijden

Twintig schijven, 200 afleveringen, 90 uur, 5.400 minuten: bijna vier dagen non-stop GTST!

Bram de Groot, 30 maart 2014 om 16:12

Regie: Reg Watson | Cast: Sabine Koning (Anita), Micky Hoogendijk (Cleo), Aukje van Ginneken (Charlie), Erik de Vogel (Ludo), Ferri Somogyi (Rik), Georgina Verbaan (Hedwig), Guusje Nederhorst (Roos), e.a. | Jaar: 1999-2000 | Tv-release: 1 augustus 2000 (RTL4)
RTL4 is aankomend seizoen alweer toe aan het vijfentwintigste hoofdstuk van de populaire tv-serie Goede tijden, slechte tijden. Tijdens dit seizoen is tevens de 5000e aflevering te zien. Entertainmentreus Joop van den Ende was de persoon die eind jaren 80 er alles aan deed om Nederland een eerste volwaardige soapserie te geven. Na een flinke zoektocht naar een gedegen concept kwam hij uit bij het Australische The Restless Years, bedacht door Reg Watson. Na concepttitels als 'Tijd van Leven' en 'De Rusteloze Jaren' werd uiteindelijk gekozen voor de titel Goede Tijden, Slechte Tijden, welke vooral goed uitpakte in de herkenbare openingstune. De eerste aflevering werd uitgezonden op 1 oktober 1990.

Na wat mindere jaren is Goede Tijden de afgelopen periode weer immens populair. Elke werkdag om 20.00 uur stemmen bijna 2 miljoen mensen af op RTL4 voor een dagelijkse dosis wel en wee uit het plaatsje Meerdijk. Naar de eerste aflevering van seizoen 24 keken maar liefst 2,2 miljoen mensen, het dubbele van aflevering 1 van het 18e seizoen. Sinds 2011 brengt Just Bridge Entertainment om de paar maanden een oud seizoen uit op Dvd. Eerder deze maand verscheen het tiende seizoen van GTST op een 20 disc Dvd-uitgave.

Seizoen 10
Anita probeert de draad weer op te pakken, maar haar nicht Cleo maakt het haar niet makkelijk. Charlie is weg van nieuwe huisgenoot Sylvester, maar ziet hij haar ook zitten? Hartenbreker Benjamin zorgt voor de nodige onrust en Suzanne lijkt eindelijk het geluk te vinden. De onstuimige Hedwig krijgt een enorme verrassing. Is haar verhouding met Rik stevig genoeg om alle stormen te doorstaan? Intussen blijft Ludo Sanders de schrik van Meerdijk en kent zijn relatie met Janine weer de nodige ups en downs. Heel langzaam begint Ludo zijn plotseling opgedoken ‘verloren zoon’ Stefano een beetje te accepteren. Maar dan krijgt Stefano belangstelling voor Bowien Galema. En iedereen die Ludo kent, weet dat hij dit niet op zich zal laten zitten.


Dvd: Goede Tijden, Slechte Tijden | Afleveringen: 200 x ca. 22 minuten | Release: maart 2013 | Beeld: 4 x 3 | Geluid: Nederlands Doby Digital 2.0 | Ondertitels: geen | Aantal discs 20 x Dvd | Extra's: geen | EAN: 8711983961968 | Met dank aan: Just Bridge Entertainment

De twintig schijven van deze Dvd-uitgave van Goede tijden, slechte tijden zitten verpakt in een enorm dikke en daarmee best zware DVD-box, met daaromheen een sleeve met een vergelijkbare vormgeving. Helaas wordt er noch in of op de hoes extra informatie geboden over de afzonderlijke afleveringen.

Op de schijven staat wel vermeld welke afleveringen erop staan, en wel met een nummer. Over de twintig discs van seizoen 10 staan afleveringen 1736 tot en met 1935. Bij elkaar duren de 22 minuten durende GTST-afleveringen bijna 90 uur. Dat is zo'n 5.400 minuten, oftewel bijna vier dagen non-stop kijkplezier naar de populaire soap rond de families Alberts en Bouwhuis.De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is uiteraard niet van de beste kwaliteit. Desondanks is het zeker niet onaardig te noemen. Het is redelijk scherp en oogt minder gedateerd dan verwacht. De serie werd in 1999 en 2000 uitgezonden en destijds waren we nog niet toen aan breedbeeld-televisie. Daarom is het beeldformaat 4 x 3. Het geluid is Dolby Digital 2.0, oftewel stereo; ook surround-setjes waren in die tijd nog hypermodern.

Geen extra's
Zoals te verwachten zijn er door Just Bridge Entertainment geen extra's toegevoegd aan de schijven. De ruimte wordt volledig benut door de enorme hoeveelheid afleveringen.

Conclusie: Nog lang geen einde in zicht voor Goede tijden, slechte tijden
We begeven ons ondertussen richting het einde van seizoen 24. Over een eventueel einde aan GTST wordt zelden gesproken en nu de kijkcijfers weer stijgen kunnen we ervan uitgaan dat de fans nog wel een jaar of tien kunnen genieten van de Meerdijkse perikelen. Aan het begin van het 25e seizoen is de 5000e aflevering te zien. RTL zal het moment uiteraard aangrijpen om de serie in een zonnetje te zetten.

Deze forse Dvd-box van het tiende seizoen is uiteraard iets wat alleen de die-hard liefhebbers zullen aanschaffen. Deze moeten overigens wel flink de tijd hebben. Het nakijken van het complete seizoen kost immers 90 uur. Hieronder de meest recente leader van het huidige seizoen:


Lees meer over: dvd, review, goede tijden slechte tijden, seizoen 10, rtl4, meerdijk, albers, soap, serie, sabine koning, micky hoogendijk, erik de vogel, ludo, georgina verbaan, hedwig, guusje nederhorst, roos, 2000

Informatie over de serie: Goede tijden, slechte tijden

Populair nieuws