search
Blu-ray recensie: 'Beyond the Walls'
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie: 'Beyond the Walls'

Mooie en spannende fantasyserie.

Bedenkers: Hervé Hadmar, Marc Herpoux | Cast: Veerle Baetens (Lisa), François Deblock (Julien), Geraldine Chaplin (Rose), Lila-Rose GIlberti (Sophie) e.a. | Jaar: 2016 | Zender: Arte

Beyond the Walls is een miniserie, specifiek gemaakt voor de Franse televisie, die nu in Nederland op Blu-ray verkrijgbaar is. De show is perfect voor de liefhebber van horror en speelt zich af in een spookhuis.

Centraal staat de jonge vrouw Lisa, een eenzame meid die een appartementje betrekt tegenover een verlaten huis. Vlak na haar verhuizing ontdekt de politie het lichaam van een man die gedurende dertig jaar in een armstoel in het huis zat. Lisa kent de man niet, maar hij heeft het huis wel aan haar nagelaten. Ze besluit te verhuizen, maar hoort 's nachts al snel geluiden in de muren. Bij nader onderzoek, leert Lisa al snel dat het gebouw vol zit met angstaanjagende monsters en alternatieve realiteiten. Samen met de jonge man Julien, die ze in het huis ontdekt, probeert ze te ontsnappen.

Op A.V. Club lezen we een positieve recensie van de serie. "Beyond the Walls is een zeldzaam voorbeeld van een volwaardig televisiefantasy dat zijn publiek dankzij intelligent verhaal weet te verbazen."Blu-ray: Beyond the Walls | Duur: 140 minuten | Release: december 2016 | Video: 16:9 (1.85:1) | Audio: DTS-HD 5.1: Frans | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 1x Blu-ray | EAN: 8-719372-003817 | Met dank aan: DFW

Beyond the Walls wordt aangeleverd in een dubbeldikke Blu-ray keepcase. Het geheel ziet er mooi en sfeervol uit en heeft voorop een poster van de serie. Ie laat zien dat Lisa zich achter eren muur bevindt "“ hoe toepasselijk! Maak je de hoes open, tref je de enige schijf aan, met hetzelfde ontwerp als de cover.

De serie komt goed tot zijn recht op Blu-ray. Niet alleen zijn de beelden ontzettend sfeervol, ze zijn ook erg gedetailleerd en haarscherp. Dat zorgt voor een mooi geheel als uitgangspunt, dat aangevuld wordt met uiteenlopende kleuren. Daar spelen de makers mooi mee, wat dan weer een prima resultaat heeft.

Beyond the Walls klinkt verder goed, wat natuurlijk cruciaal is voor dit soort serie. Het is immers een horrorshow, die daarmee steunt op de effecten om de sfeer te verhogen. Dat doet de show goed, van zachte geluidjes waarvan je je afvraagt of die er wel waren, tot schrikmomenten. Het is daarmee een mooie uitgave die een sfeervol geheel naar het kleine scherm brengt.

Toekomst
Er is nog geen tweede seizoen besteld voor Beyond the Walls. Wel weten we dat de miniserie voor de Verenigde Staten deel uitmaakt van Shudder, het nieuwe streamingkanaal van televisiezender AMC, dus als die daar aanslaat, zou er wellicht wel eens een vervolg kunnen komen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen