search

Ons nieuws van vrijdag 30 december 2016

Tom Hardy in eerste clip FX-miniserie 'Taboo'
Series / Video/clip/featurette

Tom Hardy in eerste clip FX-miniserie 'Taboo'

De ambitieuze serie is een creatie van Tom en zijn vader Chips Hardy.



FX heeft vandaag de alleerste clip vrijgegeven van de mysterieuze, ambitieuze nieuwe miniserie Taboo. Taboo is een duistere nieuwe dramaserie met een hoofdrol voor niemand minder dan Tom Hardy (Mad Max: Fury Road, Inception).

Taboo werd bedacht door Steven Knight (Locke) en Hardy en zijn vader Chips Hardy. Het verhaal van de serie speelt zich af in 1814 en gaat over een dood geachte ontdekkingsreiziger die na jaren in Afrika te hebben doorgebracht terugkeert naar Londen om het scheepvaartbedrijf van zijn vader over te nemen en een nieuw leven op te bouwen. De man komt er echter al snel achter dat zijn vader hem niet alleen zijn bedrijf heeft achtergelaten, maar ook een hoop vijanden.

Naast Hardy zijn er in Taboo ook rollen weggelegd voor acteurs zoals Jonathan Pryce, Oona Chaplin, Stephen Graham, Michael Kelly, Jessie Buckley, David Hayman, Tom Hollander, Jason Watkins, Franka Potente en Mark Gatiss. FX zendt de serie uit vanaf dinsdag 10 januari 2017.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray recensie: 'Beyond the Walls'
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie: 'Beyond the Walls'

Mooie en spannende fantasyserie.

Bedenkers: Hervé Hadmar, Marc Herpoux | Cast: Veerle Baetens (Lisa), François Deblock (Julien), Geraldine Chaplin (Rose), Lila-Rose GIlberti (Sophie) e.a. | Jaar: 2016 | Zender: Arte

Beyond the Walls is een miniserie, specifiek gemaakt voor de Franse televisie, die nu in Nederland op Blu-ray verkrijgbaar is. De show is perfect voor de liefhebber van horror en speelt zich af in een spookhuis.

Centraal staat de jonge vrouw Lisa, een eenzame meid die een appartementje betrekt tegenover een verlaten huis. Vlak na haar verhuizing ontdekt de politie het lichaam van een man die gedurende dertig jaar in een armstoel in het huis zat. Lisa kent de man niet, maar hij heeft het huis wel aan haar nagelaten. Ze besluit te verhuizen, maar hoort 's nachts al snel geluiden in de muren. Bij nader onderzoek, leert Lisa al snel dat het gebouw vol zit met angstaanjagende monsters en alternatieve realiteiten. Samen met de jonge man Julien, die ze in het huis ontdekt, probeert ze te ontsnappen.

Op A.V. Club lezen we een positieve recensie van de serie. "Beyond the Walls is een zeldzaam voorbeeld van een volwaardig televisiefantasy dat zijn publiek dankzij intelligent verhaal weet te verbazen."



Blu-ray: Beyond the Walls | Duur: 140 minuten | Release: december 2016 | Video: 16:9 (1.85:1) | Audio: DTS-HD 5.1: Frans | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 1x Blu-ray | EAN: 8-719372-003817 | Met dank aan: DFW

Beyond the Walls wordt aangeleverd in een dubbeldikke Blu-ray keepcase. Het geheel ziet er mooi en sfeervol uit en heeft voorop een poster van de serie. Ie laat zien dat Lisa zich achter eren muur bevindt "“ hoe toepasselijk! Maak je de hoes open, tref je de enige schijf aan, met hetzelfde ontwerp als de cover.

De serie komt goed tot zijn recht op Blu-ray. Niet alleen zijn de beelden ontzettend sfeervol, ze zijn ook erg gedetailleerd en haarscherp. Dat zorgt voor een mooi geheel als uitgangspunt, dat aangevuld wordt met uiteenlopende kleuren. Daar spelen de makers mooi mee, wat dan weer een prima resultaat heeft.

Beyond the Walls klinkt verder goed, wat natuurlijk cruciaal is voor dit soort serie. Het is immers een horrorshow, die daarmee steunt op de effecten om de sfeer te verhogen. Dat doet de show goed, van zachte geluidjes waarvan je je afvraagt of die er wel waren, tot schrikmomenten. Het is daarmee een mooie uitgave die een sfeervol geheel naar het kleine scherm brengt.

Toekomst
Er is nog geen tweede seizoen besteld voor Beyond the Walls. Wel weten we dat de miniserie voor de Verenigde Staten deel uitmaakt van Shudder, het nieuwe streamingkanaal van televisiezender AMC, dus als die daar aanslaat, zou er wellicht wel eens een vervolg kunnen komen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teaser derde reeks 'Broadchurch'
Series / Video/clip/featurette

Teaser derde reeks 'Broadchurch'

Bevat de eerste hints naar de rest van het verhaal.



Broadchurch is sinds het eerste seizoen in 2013 te zien was, een groot succes. Direct na het einde van de tweede reeks, werd een nieuw en laatste seizoen aangekondigd, waarvan nu een miniteaser is vrijgegeven door BBC America.

Er is weinig bekend over het plot van de nieuwe reeks, maar we weten wel dat 't niet meer draait om de moord op de knul Danny Latimer. Ditmaal worden Alec Hardy (David Tennant) en Ellie Miller (Olivia Colman) verenigd in een zoektocht naar een serieuze seksuele misdaad.

De teaser lijkt wat verwachtingen te scheppen voor de nieuwe reeks, want we zien een treurig kijkende Miller en Colman en een shot van zoon Tom. Die kijkt toe hoe Mark Latimer wordt weggeleid door een stel advocaten. In de loop van 2017 zal de show weer verder gaan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Carrie Fisher in nog twee 'Family Guy'-afleveringen
Series / Nieuws

Carrie Fisher in nog twee 'Family Guy'-afleveringen

Ze speelt de baas van Peter Griffin.

Eerder deze week overleed geliefd actrice Carrie Fisher aan de gevolgen van een hartaanval. Nu wordt er uitgebreid gekeken naar alle momenten dat we haar nog kunnen bewonderen. Dat is uiteraard in Star Wars: Episode VIII, maar blijkbaar ook nog in komedieserie Family Guy. In de serie spreekt Fisher de stem van Angela in, de baas van Peter Griffin in de Pawtucket Patriot Brewery.

Angela zal nog twee keer te horen zijn, in afleveringen dit seizoen. Ze verscheen voor het eerst in 2005 in de aflevering Jungle Love, maar was in de jaren daarna nog te zien in afleveringen als Whistle While Your Wife Works, Baby You Know Me Out, Vestigial Peter en Peter-Assment, evenals de crossover met The Simpsons.

Er zijn geen details bekend over welke afleveringen het precies betreft, maar duidelijk is dat ze wel gezien zal worden. Ondertussen laat showrunner Seth MacFarlane weten Fisher te zullen missen: "Carrie Fisher was slim, grappig, getalenteerd, verrassend en altijd geweldig om mee samen te zijn. Family Guy zal haar ontzettend missen."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Producent over toekomst Ghost Rider
Series / Nieuws

Producent over toekomst Ghost Rider

Komt hij terug in Agents of SHIELD?

In het vierde seizoen van ABC-serie Agents of S.H.I.E.L.D. was een mooie rol weggelegd voor Gabriel Luna, maar wel een relatief korte. Het personage is in de rest van het seizoen van de serie namelijk niet te zien en dat blijkt een simpele reden te hebben. Volgend uitvoerend producent Jeffrey Bell ligt het aan de kosten.

TVLine sprak met Bell vlak voor de nieuwe aflevering van het seizoen, en die stelde het volgende: "Ghost Rider is wat veel voor 22 afleveringen, vooral ook gezien de andere dingen die we belangrijk vinden in de serie. Het zou teveel van hetzelfde worden als we hem lange tijd lieten zien, maar we hebben natuurlijk wel ruimte opengelaten voor een terugkeer."

De simpele reden voor nu ligt in financiële overwegingen: het maken van de CGI-Ghost Rider is gewoon te duur voor een compleet seizoen. Daarom koos men weer voor Life Model Decoys, die gewoon gespeeld worden door acteurs. Op 10 januari gaat de serie weer verder met de aflevering Broken Promises.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.