Showrunner over dood 'Vikings'

Showrunner over dood 'Vikings'

Let op: SPOILERS!

Jim Pedd, 31 december 2016 om 16:43

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

History-serie Vikings staat erom bekend de status quo regelmatig door op te schudden. Zo ook in de meest recente aflevering van de serie, All His Angels. Voor de personen die de aflevering niet gezien hebben, stop hier met lezen.
Afgelopen aflevering was namelijk een belangrijk sterfgeval te zien. Niemand minder dan Travis Fimmels Ragnar Lothbrok liet het loodje. Volgens bedenker Michael Hirst was het al voor het eerste seizoen de bedoeling dat het personage dood zou gaan.

“Toen ik de bijbel [van de serie] voor het eerst schreef, zou dit allemaal aan het einde van het eerste seizoen gebeuren. Toen Travis [Fimmel] zich bij de serie voegde, wat vlak voor de opnames was, kreeg hij enkel de eerste twee scenario’s en de bijbel waarin stond dat hij in aflevering 10 dood zou gaan. Natuurlijk hebben we dat meteen omgegooid toen we zagen wat voor acteurs we gevonden hadden. Maar ik wilde wel zo dicht mogelijk bij de historische realiteit blijven en die is soms erg gruwelijk.”

Acteur Fimmel benadrukt ook dat hij niet terug keert: “Nee, dat gaat niet gebeuren. Het is ook niet logisch, mijn personage is atheïst dus ik kom niet op religieuze wijze terug.” De rest van het vierde seizoen zal vermoedelijk gaan om hoe de nakomelingen van Ragnar omgaan met het verlies. Een vijfde seizoen is verder al in de maak.

Bron: IGN

Lees meer over: Vikings, History Channel, Serie, Dood, Ragnar Lothbrok, Travis Fimmel

Informatie over de serie: Vikings

Populair nieuws