search

Ons nieuws van zaterdag 31 december 2016

Synopsis aflevering 2 'Sherlock' seizoen 4
Series / Nieuws

Synopsis aflevering 2 'Sherlock' seizoen 4

Waar gaat The Lying Detective over?

Morgen keert Sherlock terug op de BBC met een nieuw seizoen. Net als eerdere reeksen komen er drie afleveringen. Vandaag is er een synopsis voor aflevering nummer twee vrijgegeven: The Lying Detective. Voordat het zover is, wordt Sherlock (Benedict Cumberbatch) van 't vliegtuig geplukt om het mysterie van de Six Thatchers op te lossen.

De synopsis van The Lying Detective luidt als volgt: "In aflevering twee van deze nieuwe reeks, geschreven door Steven Moffat, krijgt Sherlock te maken met wellicht de meest gevreesde vijand uit zijn lange carrière: De krachtige en schijnbaar ongrijpbare Culverton Smith (Toby Jones), een man met een zeer duister geheim."

De komende dagen is er vermoedelijk ook een synopsis van de finale: The Final Problem, waarin we waarschijnlijk leren hoe Moriarty terugkeert. Eerst echter The Six Thatchers, waarvan de volgende synopsis is vrijgegeven:

"In de eerste aflevering van deze nieuwe reeks, geschreven door Mark Gatiss, wacht Sherlock geduldig op de volgende postume zet van Moriarty. Een mysterieuze zaak stelt Scotland Yard bovenal voor raadsels, maar Sherlock is vooral geïnteresseerd in een ogenschijnlijk triviaal detail. Waarom vernietigt iemand beelden van overleden premier Margaret Thatcher? Is er een gek losgeslagen? Of is er een duistere kracht aan het werk? Iets diep verborgen in het verleden van Mary Watson…"

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Showrunner over dood 'Vikings'
Series / Nieuws

Showrunner over dood 'Vikings'

Let op: SPOILERS!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

History-serie Vikings staat erom bekend de status quo regelmatig door op te schudden. Zo ook in de meest recente aflevering van de serie, All His Angels. Voor de personen die de aflevering niet gezien hebben, stop hier met lezen.

Afgelopen aflevering was namelijk een belangrijk sterfgeval te zien. Niemand minder dan Travis Fimmels Ragnar Lothbrok liet het loodje. Volgens bedenker Michael Hirst was het al voor het eerste seizoen de bedoeling dat het personage dood zou gaan.

"Toen ik de bijbel [van de serie] voor het eerst schreef, zou dit allemaal aan het einde van het eerste seizoen gebeuren. Toen Travis [Fimmel] zich bij de serie voegde, wat vlak voor de opnames was, kreeg hij enkel de eerste twee scenario's en de bijbel waarin stond dat hij in aflevering 10 dood zou gaan. Natuurlijk hebben we dat meteen omgegooid toen we zagen wat voor acteurs we gevonden hadden. Maar ik wilde wel zo dicht mogelijk bij de historische realiteit blijven en die is soms erg gruwelijk."

Acteur Fimmel benadrukt ook dat hij niet terug keert: "Nee, dat gaat niet gebeuren. Het is ook niet logisch, mijn personage is atheïst dus ik kom niet op religieuze wijze terug." De rest van het vierde seizoen zal vermoedelijk gaan om hoe de nakomelingen van Ragnar omgaan met het verlies. Een vijfde seizoen is verder al in de maak.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grodd terug naar 'The Flash'
Series / Nieuws

Grodd terug naar 'The Flash'

We krijgen weer een gorilla-avontuur!

De producenten van The Flash hintten er al naar dat het derde seizoen van de The CW-serie naar Gorilla City zou gaan, maar dat is tot dusverre niet gebeurt. Wel hebben we nu een bevestiging van de terugkeer van het personage Grodd. Acteur David Sobolov, die de stem inspreekt, liet op Twitter weten dat zijn personage terugkeert in de serie.


Afgelopen augustus kregen we al te horen dat het derde seizoen wellicht naar Gorilla City zou gaan. Dat is tot dusverre niet gebeurd, maar nu zouden de twee afleveringen wel eens naar de mythische DC-plek kunnen gaan. Het is natuurlijk nog wachten op een bevestiging, maar we hebben recent wel al setfoto's gezien waar Grodd wellicht een rolletje speelde.

Het derde seizoen van de serie gaat op 24 januari verder.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trollenwereld onthuld in clip 'Trollhunters'
Series / Video/clip/featurette

Trollenwereld onthuld in clip 'Trollhunters'

Een kleurrijk geheel!



Op Netflix is ondertussen Trollhunters verschenen, een animatieserie van filmmaker Guillermo del Toro. Hierboven zie je een clip waarin de ondergrondse trollenwereld wordt onthuld.

Trollhunters speelt zich af in de stad Arcadia. Onder de oppervlakte is de wereld net zo groot als daarboven. De doodgewone tiener Jim Lake Jr. vindt een amulet en dit zorgt ervoor dat hij gezien wordt de Trollhunter die de goede trollen beschermt tegen krachtige slechteriken. Hij is de eerste mens die de rol krijgt en samen met zijn menselijke vrienden en enkele trollen aanvaardt hij de belangrijke taak.

Het eerste seizoen bestaat uit maar liefst 26 afleveringen en deze staan nu online op Netflix. Er zijn stemmen van onder meer Kelsey Grammer (The Simpsons), Ron Perlman (Hellboy), Steven Yeun (The Walking Dead) en Charlie Saxton (Betas).
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Productie 7e seizoen 'Game of Thrones' even lang als normaal seizoen
Series / Nieuws

Productie 7e seizoen 'Game of Thrones' even lang als normaal seizoen

Een sprankeltje hoop als het aankomt op de grootschaligheid.

Het zevende seizoen van Game of Thrones wordt niet alleen later uitgezonden dan voorgaande reeksen, het aantal afleveringen is ook kleiner geworden. Volgens de producenten was dat om een aantal redenen, waarbij de belangrijkste de grootschaligheid van afleveringen was. Er was gewoon niet meer genoeg tijd om tien afleveringen per jaar te maken.

Acteur Iain Glen ondersteunt dat en stelt tegenover RadioTimes over het uitstel: "Ze nemen dezelfde tijd die het kost om tien afleveringen te maken. Zeven dit jaar en zes volgend jaar. Er zijn nog vijftien uur te vertellen in Thrones, voor zover wij weten, maar dat kan veranderen."

En verder: "Ik denk dat de schaalgrootte en het formaat van de setstukken, de wereld die ze maken, steeds groter en buitengewoner wordt, en dat ze het gevoel hebben die tijd nodig te hebben om zeven uur op te nemen in plaats van tien." Wat Glen zegt past bij eerdere opmerkingen van producenten rond het budget, dat ook gelijk gebleven zou zijn.

Glen is ondertussen niet zeker of zijn personage overleeft. "Ik weet het natuurlijk niet. Ik denk dat er nog geen tien mensen zijn die in de pilot zaten en elk daarop volgend seizoen. Maar ik ben erg van de serie gaan houden. Ik hou van de mensen die eraan werken. Dan en David zijn geweldige showrunners en fantastische mensen."

Er is nog geen datum geprikt voor de eerste aflevering.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gamereeks 'Castlevania' wordt mogelijk tv-serie
Series / Nieuws

Gamereeks 'Castlevania' wordt mogelijk tv-serie

Zal tv de uitkomst bieden voor een geslaagde gameverfilming?

2016 was het jaar waarin we hadden gehoopt dat videogames zich wel degelijk zouden kunnen leden voor fatsoenlijke verfilmingen, maar het floppen van Warcraft en nu ook Assassin's Creed bewijst helaas het tegendeel. Er wordt echter nog steeds gewerkt aan verscheidene gameverfilmingen, waarvan Castlevania er een is.

In plaats van een filmversie, wordt er nu echter gewerkt aan een tv-serie die de gamereeks als basis gebruikt. De productie is in handen van Adventure Time-producent Fred Seibert, die afgelopen week aan Indiewire liet weten dat zijn productiemaatschappij Fredarator Studios er hard aan werkt:

"We hebben nu een project, dat ik niet bij naam zal noemen, dat gebaseerd is op een van de bekendste gamereeksen van de laatste 30 jaar. We hebben de rechten ervan al 12 jaar in ons bezit, maar hebben er nog steeds niks mee kunnen doen. De personages en het verhaal zijn echter fantastisch, dus we gaan er nu mee aan de slag.".

Het is al jaren bekend dat Frederator de rechten bezit van Castlevania, waardoor we logischerwijze kunnen concluderen dat Seibert refereert naar die gamereeks tijdens zijn interview met Indiewire. Vorig jaar meldde producent Adi Shankar nog via een Facebookbericht dat hij samen met Seibert werkte aan een 'duistere, satirische' verfilming van Castlevania.

In de laatste jaren waren o.a. Paul W.S. Anderson, Sylvain White en James Wan verbonden aan een filmversie als regisseur. Het project kwam echter nooit van de grond.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.