search
Productie 7e seizoen 'Game of Thrones' even lang als normaal seizoen
Series / Nieuws

Productie 7e seizoen 'Game of Thrones' even lang als normaal seizoen

Een sprankeltje hoop als het aankomt op de grootschaligheid.

Het zevende seizoen van Game of Thrones wordt niet alleen later uitgezonden dan voorgaande reeksen, het aantal afleveringen is ook kleiner geworden. Volgens de producenten was dat om een aantal redenen, waarbij de belangrijkste de grootschaligheid van afleveringen was. Er was gewoon niet meer genoeg tijd om tien afleveringen per jaar te maken.


Acteur Iain Glen ondersteunt dat en stelt tegenover RadioTimes over het uitstel: "Ze nemen dezelfde tijd die het kost om tien afleveringen te maken. Zeven dit jaar en zes volgend jaar. Er zijn nog vijftien uur te vertellen in Thrones, voor zover wij weten, maar dat kan veranderen."

En verder: "Ik denk dat de schaalgrootte en het formaat van de setstukken, de wereld die ze maken, steeds groter en buitengewoner wordt, en dat ze het gevoel hebben die tijd nodig te hebben om zeven uur op te nemen in plaats van tien." Wat Glen zegt past bij eerdere opmerkingen van producenten rond het budget, dat ook gelijk gebleven zou zijn.

Glen is ondertussen niet zeker of zijn personage overleeft. "Ik weet het natuurlijk niet. Ik denk dat er nog geen tien mensen zijn die in de pilot zaten en elk daarop volgend seizoen. Maar ik ben erg van de serie gaan houden. Ik hou van de mensen die eraan werken. Dan en David zijn geweldige showrunners en fantastische mensen."

Er is nog geen datum geprikt voor de eerste aflevering.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen