search
Gamereeks 'Castlevania' wordt mogelijk tv-serie
Series / Nieuws

Gamereeks 'Castlevania' wordt mogelijk tv-serie

Zal tv de uitkomst bieden voor een geslaagde gameverfilming?

2016 was het jaar waarin we hadden gehoopt dat videogames zich wel degelijk zouden kunnen leden voor fatsoenlijke verfilmingen, maar het floppen van Warcraft en nu ook Assassin's Creed bewijst helaas het tegendeel. Er wordt echter nog steeds gewerkt aan verscheidene gameverfilmingen, waarvan Castlevania er een is.


In plaats van een filmversie, wordt er nu echter gewerkt aan een tv-serie die de gamereeks als basis gebruikt. De productie is in handen van Adventure Time-producent Fred Seibert, die afgelopen week aan Indiewire liet weten dat zijn productiemaatschappij Fredarator Studios er hard aan werkt:

"We hebben nu een project, dat ik niet bij naam zal noemen, dat gebaseerd is op een van de bekendste gamereeksen van de laatste 30 jaar. We hebben de rechten ervan al 12 jaar in ons bezit, maar hebben er nog steeds niks mee kunnen doen. De personages en het verhaal zijn echter fantastisch, dus we gaan er nu mee aan de slag.".

Het is al jaren bekend dat Frederator de rechten bezit van Castlevania, waardoor we logischerwijze kunnen concluderen dat Seibert refereert naar die gamereeks tijdens zijn interview met Indiewire. Vorig jaar meldde producent Adi Shankar nog via een Facebookbericht dat hij samen met Seibert werkte aan een 'duistere, satirische' verfilming van Castlevania.

In de laatste jaren waren o.a. Paul W.S. Anderson, Sylvain White en James Wan verbonden aan een filmversie als regisseur. Het project kwam echter nooit van de grond.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen