search
Lemony Snicket over 2e reeks 'A Series of Unfortunate Events'
Series / Nieuws

Lemony Snicket over 2e reeks 'A Series of Unfortunate Events'

Wat is het plan voor het derde seizoen?

Vandaag gaat het eerste seizoen van Netflix-serie A Series of Unfortunate Events in première. Het is een vertaling van de eerste vier boeken in de Lemony Snicket-reeks van schrijver Daniel Handler. Hij vertelde tegenover Entertainment Weekly dat het werk aan de volgende reeks al begonnen is.


Het tweede seizoen krijgt een tiental afleveringen en verfilmt boek vijf (The Austere Academy) tot en met boek negen (The Carnivorous Carnival). Tegelijk erkent Handler dat er nog geen groen licht voor het tweede seizoen is.

"Ik bevind me diep in seizoen 2. Ik heb in mijn eetkamer zitten werken met een groep schrijvers en ben er nu al gek op. Ik hoop dat we de kans krijgen ook een derde seizoen te maken. Dat zal, gezien de snelheid waarmee de jonge acteurs ouder worden en veranderen, zo snel mogelijk moeten zijn. Het tweede seizoen telt tien afleveringen voor de volgende vijf boeken, dus eindigt met The Carnivorous Carnival en het derde seizoen zou om de rest moeten draaien."

Ook waarschuwt Handler ons: de live-action verfilming is waarschijnlijk anders dan de boeken. "Ik zou zeggen dat de bestemming hetzelfde is, maar de route anders."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen