search

Ons nieuws van vrijdag 13 januari 2017

Trailer 'Urban Myths' met Joseph Fiennes als Michael Jackson maakt veel los
Series / Trailer

Trailer 'Urban Myths' met Joseph Fiennes als Michael Jackson maakt veel los

Paris Jackson voorkomt uitzending.



Hierboven zie je de trailer van de nieuwe Britse komedieserie Urban Myths van de zender Sky. Deze verscheen een paar dagen geleden online. Het onderwerp van de daarop verschenen kritiek: acteur Joseph Fiennes (Flashforward) speelt in de serie Michael Jackson en niet iedereen is hier gecharmeerd van. De kritiek van Jacksons 18-jarige dochter Paris Jackson heeft er zelfs toe geleid dat de specifieke aflevering is geschrapt.

"Ik vind dit verschrikkelijk beledigend en ik denk met mij heel veel anderen ook. Het bezorgt mij oprecht kotsneigingen", aldus Paris Jackson over de beelden waarin haar in 2009 overleden vader wordt geportretteerd door Fiennes. Ook personen als Elizabeth Taylor, Adolf Hitler en Marlon Brando moesten in de satire te zien zijn.



De reactie van Sky op het kritiek van Paris: "We hebben besloten de aflevering met Elizabeth, Michael en Marlon niet uit te zenden nadat de directe familie van Michael Jackson zorgen uitte. We wilden een grappige, lichte blik werpen op verhalen en hebben nooit de intentie gehad iemand te beledigen. Joseph Fiennes staat volledig achter onze beslissing."

Urban Myths is vanaf 19 januari te zien op Sky.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd-recensie: 'Thicker Than Water' seizoen 2
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Thicker Than Water' seizoen 2

Het sterke drama gaat verder!

Bedenker: Henrik Jansson-Schweizer | Cast: Joel Spira (Oskar Waldemar), Björn Bengtsson (Lasse Waldemar), Aliette Opheim (Jonna Waldemar), Jessica Grabowsky (Liv Waldemar), Saga Sarkola (Cecilia Waldemar) | Jaren: 2014 "“ 2016 | Release: SVT, YLE

Vorig jaar hadden we al het eerste seizoen van de Scandinavische thriller Thicket Than Water en nu bekijken we de Dvd-uitgave van het tweede seizoen. Deze zet het verhaal van liefde, haat en verraad, dat in het eerste seizoen opgebouwd werd, vrolijk voort en doet dat met veel succes.

De drie Waldemar-erfgenamen hebben nu gelijke rechten verworven over het vakantiehuis dat hun moeder naliet. Maar hoe sterk zijn de banden, als onvoorziene omstandigheden de toekomst van de erfgenamen en de familie zelf bedreigen? De wonden binnen de familie genezen moeilijk en de grote vraag is of iedereen wel bereid is grote offers te brengen.

Net als de eerste reeks, is ook de tweede van deze Scandinavische thriller weer erg sterk. Een blik op de IMDb leert dat gebruikers de serie gemiddeld een 7,3 geven en dat is niet bepaald slecht voor een televisiedrama. De show grijpt je en laat je niet meer los.



DVD: Thicker Than Water | Duur: 10 x 60 min. | Release: januari 2017 | Video: 16:9 | Audio: Zweeds Dolby Digital 5.1 | Discs: 3x DVD | EAN: 5-407003-480566 | Met dank aan: Lumière

Dit tweede seizoen heeft precies dezelfde look als de uitgave van het eerste. Wederom krijgen we een dubbeldikke Dvd-hoes aangeleverd, die er net en sfeervol uit ziet. Voorop zien we de drie hoofdpersonen, die niet heel vrolijk kijken. Maak je de hoes open, tref je ditmaal drie schijven aan "“ waar het vorige seizoen er vier had. Elke schijf heeft weer een eigen personage erop gedrukt staan. Daarnaast is te zien op welke schijf welke afleveringen staan.

Thicker Than Water ziet er in dit tweede seizoen weer prima uit. De opnames zijn lekker sfeervol, met uiteenlopend kleurgebruik. Niet altijd zijn die levensecht, in plaats daarvan heeft men gekozen voor kleurcombinaties met bepaalde momenten. Gelukkig leidt dat niet af van het geheel en zijn er genoeg details te zien.

De serie is verder voorzien van een prima Dolby Digital 5.1 soundtrack, waarbij vooral dialoog voorop staat. Dat komt helder en centraal uit de luidsprekers en wordt mooi aangevuld met muziek. Die overheerst zo nu en dan, maar nooit te erg. Interessanter zijn de achtergrondgeluiden, die zorgen voor een realistisch geheel.

Vervolg
Of er nog een derde seizoen komt, is niet zeker. De ontvangt van dit nieuwe seizoen was weer sterk, want zo schreef het Franse Le Figaro dat Thicker Than Water "een van de vijf beste familiekronieken van het afgelopen decennium" is. Maar de bevestiging hebben we nog niet.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Cast tekent voor vijfde seizoen 'Arrested Development'
Series / Nieuws

Cast tekent voor vijfde seizoen 'Arrested Development'

Eindelijk is men bijna klaar om de vijfde reeks te maken.

Het is al jaren geleden dat Arrested Development zijn première beleefde. In de afgelopen jaren kwam er een reboot van Netflix, dat cast en crew wist te verenigen voor een vierde seizoen. Ondertussen moet er ook een vijfde reeks volgen, waar we al jaren over horen. Nu stelt producent Brian Grazer dat de laatste grote horden voor de cast genomen zijn en dat er snel een aankondiging komt.

"Ik denk dat we het bijna gemaakt krijgen. Alle acteurs hebben getekend en ik geloof dat ze akkoord zijn met de beloningen. Dat was het moeilijkste, hoewel de rest ook niet eenvoudig is. Maar ik denk dat het snel zal gebeuren."

Dat past bij eerdere woorden van bedenker Mitch Hurwitz, die stelde dat hij ervan uit ging dat de serie in 2017 van start zou gaan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Michael leeft in trailer 'Prison Break'
Series / Trailer

Michael leeft in trailer 'Prison Break'

De negen afleveringen gaan op 4 april van start.



Een gloednieuwe trailer van de aanstaande Prison Break revival laat zien dat Michael Scofield (Werntworth Miller) en de groep terug zijn. De trailer onthult ook hoe Michael terugkeert uit het graf en laat wat van de nieuwe setting zien. En dan is er ook nog het feit dat we nu weten dat de serie op 4 april van start gaat.

In dit nieuwe hoofdstuk van de dramaserie zijn er allerlei aanwijzingen dat de lang doodgewaande Michael nog leeft. En dus bundelen Lincoln en Sara hun krachten en proberen ze een van de grootste ontsnappingen ooit op te zetten. Drie van Fox River State Penitentiary's meest gevreesde ontsnappers, T-Bag, C-Note en Sucre, worden ook meteen in de actie meegesleurd.

De revival speelt zich deels af in Yemen en krijgt negen afleveringen, in plaats van de eerder aangekondigde tien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Lemony Snicket over 2e reeks 'A Series of Unfortunate Events'
Series / Nieuws

Lemony Snicket over 2e reeks 'A Series of Unfortunate Events'

Wat is het plan voor het derde seizoen?

Vandaag gaat het eerste seizoen van Netflix-serie A Series of Unfortunate Events in première. Het is een vertaling van de eerste vier boeken in de Lemony Snicket-reeks van schrijver Daniel Handler. Hij vertelde tegenover Entertainment Weekly dat het werk aan de volgende reeks al begonnen is.

Het tweede seizoen krijgt een tiental afleveringen en verfilmt boek vijf (The Austere Academy) tot en met boek negen (The Carnivorous Carnival). Tegelijk erkent Handler dat er nog geen groen licht voor het tweede seizoen is.

"Ik bevind me diep in seizoen 2. Ik heb in mijn eetkamer zitten werken met een groep schrijvers en ben er nu al gek op. Ik hoop dat we de kans krijgen ook een derde seizoen te maken. Dat zal, gezien de snelheid waarmee de jonge acteurs ouder worden en veranderen, zo snel mogelijk moeten zijn. Het tweede seizoen telt tien afleveringen voor de volgende vijf boeken, dus eindigt met The Carnivorous Carnival en het derde seizoen zou om de rest moeten draaien."

Ook waarschuwt Handler ons: de live-action verfilming is waarschijnlijk anders dan de boeken. "Ik zou zeggen dat de bestemming hetzelfde is, maar de route anders."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Update over 'X-Men'-serie van Fox
Series / Nieuws

Update over 'X-Men'-serie van Fox

Hoe is de show verbonden met de X-Men films?

In februari komt FX met de X-Men-serie Legion. Tegelijk werkt Matt Nix, bedenker dan Fox-serie Burn Notice, aan een eigen serie, die naar het schijnt draait om een stel ouders die mutantenkinderen hebbe en op de vlucht zijn. Naar het schijnt is het pilotscript goed bevallen en om die reden stelt Deadline dat er al gekeken wordt naar andere afleveringen.

Vroege versies van het script zouden goed ontvangen zijn bij Fox en de laatste versie moet binnen een paar weken ingeleverd worden. Om die reden kijkt Fox al naar castleden. Verder ging Nix in op de connectie van de serie met de films.

"Op een algemene manier erkent het de gebeurtenissen in de films. Maar hoe we het precies aanpakken weten we nog niet zeker, we kijken hoe het allemaal loopt. We volgen niet de redenering dat 'aangezien dit in X-Men Apocalypse gebeurde, allemaal deze dingen gebeuren'. Dat is een leuke invalshoek, maar niets nieuws."

Daarom is de serie "ontworpen om vragen als 'Waar is Wolverine' te ontwijken. Je moet die vragen wel beantwoorden, maar ik wilde dat niet zoor gewoon te zeggen dat hij ergens anders mee bezig is. Het bestaat in een wereld waarin die vragen beantwoord worden, zonder dat er namen genoemd hoeven te worden, of teveel aandacht aan besteed hoeft te worden."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.