search
David Lynch over 'Twin Peaks'-revival
Series / Nieuws

David Lynch over 'Twin Peaks'-revival

Tijdens een Q&A liet de regisseur zich enthousiast uit over het nieuwe seizoen.

David Lynch maakte eerder deze week een onverwachte opwachting tijdens de winterperstour van de Television Critics Association, en liet een en ander los over de door hem geregisseerde Twin Peaks-revival, waarvan alle 18 afleveringen op 21 mei a.s. door Showtime worden vrijgegeven. Lynch werd ten eerste gevraagd wat we van de nieuwe afleveringen kunnen verwachten:


"Ik zie het als een film, een film die in delen is opgedeeld. Het was een geweldige ervaring. Het woord 'verwachting' is een magisch woord. Mensen verwachten dingen en hopelijk kan ik aan die verwachtingen voldoen wanneer ze de nieuwe afleveringen zien.

Ik hou van deze wereld van Twin peaks. Ik heb er vaak over nagedacht wat er zou kunnen gebeuren. Mark [Frost, medebedenker] nam jaren geleden contact met me op en vroeg me of ik deze wereld opnieuw wilde bezoeken. Op dat moment zijn we er langzaam mee begonnen."


Lynch zei daarnaast dat hij en Frost het project samen schreven via Skype; Lynch vanuit zijn huis in Hollywood en Frost in de plaats Ojai in Californië. De markante regisseur besprak ook de eerste twee seizoenen van de serie, die in 1990 en 1991 door ABC werden uitgezonden. Creatieve meningsverschillen leidden er uiteindelijk toe dat de serie voortijdig eindigde:

"Wat Twin Peaks oorspronkelijk de nek omdraaide... "Wie vermoordde Laura Palmer?" was een vraag die we nooit echt wilden beantwoorden. Dat was de gans met de gouden eieren. Op een gegeven moment moesten we een einde breien aan dat verhaal, en daarna was het eigenlijk afgelopen."

Ten slotte liet Lynch weten dat het waarschijnlijk zal blijven bij deze achttien nieuwe afleveringen. Vanaf 21 mei kunnen we zien hoe dat zal aflopen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen