Achtste mogelijk laatste seizoen 'Homeland'

Het einde is ongeveer al bekend bij de showrunners.

Jim Pedd, 18-01-2017 08:00

Homeland was het afgelopen jaar nauwelijks op televisie te zien. Dit jaar brengt ons echter de zesde reeks, waarin Carrie Mathison (Claire Danes) terug is in New York. Het voortbestaan van de serie is tot 2019 zeker, als de serie zijn achtste seizoen ingaat. Maar volgens showrunner Alex Gansa zou het dan wel eens voorbij kunnen zijn. Hij heeft ook al een einde bedacht.
"Ik bouw het verhaal richting en conclusie en, hoop dat als er niets geks gebeurt in de wereld, we in de laatste twee seizoenen naar het buitenland kunnen gaan en het verhaal daar tot een einde kunnen brengen. We hopen ook dat Carrie weer in de spionagewereld eindigt. Ze is er nu twee seizoenen uit en ik denk dat het tijd is dat ze weer terug gaat en haar werk overzee uitvoert," aldus Gansa.

Dat gezegd hebbende, weet Gansa het nog niet helemaal zeker en hangt het af van de ontwikkeling van de Amerikaanse spionagediensten. "Maar wie weet wat er kan gebeuren. Wat gaat er gebeuren in het Midden-Oosten? En met de Iraanse nucleaire deal? Wat wordt de relatie van de Verenigde Staten met Poetin in Rusland? Dat zijn vragen waar Homeland de komende twee seizoenen naar gaat kijken en we zullen voorlopig even afwachten hoe het verder gaat"

Het zesde seizoen is zondag van start gegaan in de Verenigde Staten. In Nederland begint BNN op 29 januari met uitzenden.

Bron: Deadline

Lees meer over: Homeland, Seizoen 6, Showtime, Claire Danes, Alex Gansa

Populair nieuws

Populair nieuws

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam