'Star Trek: Discovery' wederom uitgesteld

Star Trek: Discovery wederom uitgesteld

Maar er is wel een nieuwe, belangrijke hoofdrolspeler.

Jim Pedd, 20 januari 2017 om 08:00

Goed nieuws en slechts nieuws voor fans die reikhalzend uitkijken naar CBS-serie Star Trek: Disovery. Laten we maar met positief nieuws beginnen: acteur James Frain is gecast als Sarek, niemand minder dan de vader van Spock. Tegelijk laat CBS weten dat de premièredatum weer verplaatst is en dat de show dus niet in mei van start gaat.
Entertainment Weekly stelt dat Frain een jonge versie van Sarek speelt, een “cruciaal figuur” in het verhaal. De serie speelt zich tien jaar voor de gebeurtenissen in Star Trek: The Original Series af, en begint komende week met de opnames in Toronto. De reden achter het uitstel:

“Er zijn een paar redenen”, lezen we in EW. “Een belangrijke reden ligt in het feit dat castlid Sonequa Martin-Green ook in AMC’s megahit The Walking Dead speelt, dat tot april duurt. Er is angst binnen CBS dat de kijker in de war raakt als het voor die tijd begint met marketing van de sci-fi serie, terwijl de actrice op dat moment ook in een horrorserie speelt. De andere reden ligt in de zorg die men draagt om Discovery iets speciaals te maken, van de regisseurs tot setontwerpen en visuele effecten. Mei zou een sterke maand zijn voor de serie om te beginnen, omdat gewoonlijk de kijkcijfers erg hoog zijn dan. Maar omdat Discovery op All-Access te zien is, is er geen druk om het dan op een bepaald tijdstip uit te zenden.”

Naast Sonequa Martin-Green als de Lt. Commander hoofdpersoon, zijn ook Doug Jones als een wetenschapsofficier van de Discovery, Adam Rapp als het eerste openlijk homoseksuele personage van de series en Michelle Yeoh als kapitein van een ander schip te zien.

De dertien afleveringen draaien om de nasleep van een bepaalde gebeurtenis, die nooit toegelicht werd in de series.


Bron: EW

Lees meer over: Star Trek Discovery, CBS, Netflix, Sonequa Martin Green, Bryan Fuller, James Frain, Doug Jones, Adam Rapp, Michelle Yeoh

Populair nieuws