search

Ons nieuws van vrijdag 20 januari 2017

Nederlandse regisseur Roel Reiné voor Marvels 'Inhumans'
Series / Nieuws

Nederlandse regisseur Roel Reiné voor Marvels 'Inhumans'

Hij gaat de eerste twee IMAX-afleveringen regisseren.

De Nederlandse regisseur Roel Reiné gaat de twee eerste afleveringen regisseren van de grootse Inhumans tv-serie van ABC. Dit meldt The Hollywood Reporter.

Volgens de website wordt het een tweedelige pilot welke geheel met IMAX-camera's worden opgenomen. De digitale effecten zouden uiteindelijk van blockbuster-kwaliteit zijn. De tweeluik zal wereldwijd voor twee weken exclusief in IMAX-zalen verschijnen. Vervolgens zendt ABC nog enkele aansluitende afleveringen uit. Of Reiné hierbij betrokken wordt, is nog niet bekend.

Reiné is vooral bekend van Michiel de Ruyter uit 2015. Ook maakte hij heel wat vervolgen op bekendere actiefilms, zoals Hard Target 2 (2016), The Condemned 2 (2015), The Man with the Iron Fists 2 (2015), 12 Rounds: Reloaded (2013), Death Race 2 (2010) en The Marine 2 (2009). Ook regisseerde hij een nog te verschijnen aflevering van Black Sails.

De showrunner is Scott Buck (Iron Fist) en in september moet Inhumans in de IMAX-zalen verschijnen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meer details over 'The Blacklist'-spinoff met Famke Janssen
Series / Nieuws

Meer details over 'The Blacklist'-spinoff met Famke Janssen

Ook Terry O'Quinn (Lost) zal een belangrijke rol spelen in The Blacklist: Redemption.

Er gaan al tijden geruchten over de manier waarop spinoff-serie The Blacklist: Redemption) moet gaan werken, gezien het feit dat Ryan Eggolds hoofdpersonage Tom Keen ook in de oorspronkelijke serie te zien zal blijven.

NBC heeft nu onthuld hoe het allemaal gaat werken; de nieuwe serie zal de gaten vullen die The Blacklist open laat. Het huidige seizoen van The Blacklist komt op 23 februari a.s. tot een einde, en Redemption zal letterlijk het uur na de laatste aflevering beginnen, en voortduren tot 13 april, wanneer The Blacklist weer terugkeert (volgen jullie het nog?) vanaf 20 april.

Hierdoor zal Tom Keen dus kunnen functioneren in beide series. NBC is van plan om het personage te behouden in The Blacklist, dus zelfs als Redemption faalt zullen we Tom Keen blijven volgen.

In Redemption zien we hoe Keen zijn verleden onderzoekt met behulp van zijn moeder Susan (Famke Janssen), ook een geheim agent. Terry O'Quinn (Lost) zal de rol van Keens vader spelen. Ook andere, nog onbenoemde, personages uit The Blacklist zullen hun opwachting maken in de spinoff.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Monica Lewinsky staat centraal in vierde seizoen 'American Crime Story'
Series / Nieuws

Monica Lewinsky staat centraal in vierde seizoen 'American Crime Story'

Twee nieuwe reeksen over respectievelijk orkaan Katrina en de moord op Gianni Versace zullen in 2018 worden uitgezonden.

Jeffrey Toobins non-fictie boek The Run of His Life: The People v. O.J. Simpson fungeerde als basis voor het eerste seizoen van FX-serie American Crime Story, en dat zal nu opnieuw gedaan worden met een ander boek. Fox 21 TV en FX Productions hebben namelijk de rechten bemachtigd van het boek A Vast Conspiracy: The Real Sex Scandal That Nearly Brought Down a President. Dit boek gaat over het Clinton-seksschandaal dat de media domineerde aan het eind van de jaren '90. De juridisch getinte serie zal zich met name richten op betrokkenen Paula Jones, Kenneth Starr en natuurlijk Monica Lewinsky.

De producenten van de serie werken momenteel hard aan twee seizoenen die het eerste seizoen over O.J. Simpson zullen opvolgen: de eerste is Katrina, over de gevolgen van orkaan Katrina in New Orleans, en de tweede is Versace, over de moord op modeontwerper Gianni Versace in 1997. Beide seizoenen zullen naar verwachting in 2018 worden uitgezonden.

Ryan Murphy, Brad Falchuk, Nina Jacobson en Brad Simpson zullen fungeren als uitvoerend producenten van de serie. Murphy werkt momenteel ook aan twee andere projecten voor FX: zo zal de serie Feud 5 maart a.s. van start gaan en werd afgelopen week bekend dat er nog zeker twee nieuwe seizoen van American Horror Story komen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'A Series of Unfortunate Events' beter bekeken dan 'Luke Cage'
Series / Nieuws

'A Series of Unfortunate Events' beter bekeken dan 'Luke Cage'

Netflix heeft weer een succes in handen.

Netflix-serie A Series of Unfortunate Events is de verfilming van de boeken van Lemony Snicket (het alterego van Daniel Handler), waar fans op zaten te wachten. Een goede mix van komedie met drama heeft geleid tot hoge kijkcijfers. De eerste acht afleveringen zouden volgens The Wrap beter bekeken zijn dan Luke Cage in dezelfde tijdspanne.

Volgens het bericht keken 3,755 miljoen volwassen dit weekend naar de serie, waar Luke Cage er in zijn eerste seizoen zo'n 3,388 miljoen trok. Helemaal zeker zijn die cijfers niet, omdat Netflix zijn kijkcijfers over het algemeen niet naar buiten brengt. Desondanks is het mooi om te horen dat deze naar het schijnt peperdure serie het goed doet.

De show bedekt in zijn eerste seizoen de eerste vier van in totaal dertien boeken en eindigt met het verhaal The Miserable Mill. Een tweede seizoen is al besteld, maar het derde nog niet. Toch is het lijkt het een kwestie van tijd tot de show terugkeert.

Kijken jullie naar de serie? En wat vonden jullie er dan van?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
NBC maakt revival 'Will & Grace' nu officieel
Series / Nieuws

NBC maakt revival 'Will & Grace' nu officieel

Tien afleveringen komen er!

Een verrassing zal het niet zijn, aangezien Debra Messing al een bericht naar buiten bracht, maar nu is het wel officieel. NBC brengt de serie Will and Grace terug met een tien afleveringen tellend seizoen. Daarvoor keren de belangrijkste castleden terug, naast Messing zien we ook Eric McCormack, Megan Mullally en Sean Hayes weer.

Ook bedenkers Max Mutchnik en David Kohan en regisseur James Burrows gaan aan de slag met de revival. NBC in zijn aankondiging: "We zijn blij dat een van de slimste, leukste en invloedrijkste komedies in de geschiedenis van NBC terugkomt. Deze baanbrekende serie voor alles van homorechten tot sociaal en politiek commentaar "“ allemaal vermomd als een echte popserie "“ keert terug naar waar het hoort."

Afgelopen oktober begonnen de onderhandelingen voor een revival van de serie, die nu dus rond zijn. De revival zou in het 2017/18 seizoen te zien moeten zijn, maar een precieze datum is er nog niet.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Discovery' wederom uitgesteld
Series / Nieuws

'Star Trek: Discovery' wederom uitgesteld

Maar er is wel een nieuwe, belangrijke hoofdrolspeler.

Goed nieuws en slechts nieuws voor fans die reikhalzend uitkijken naar CBS-serie Star Trek: Disovery. Laten we maar met positief nieuws beginnen: acteur James Frain is gecast als Sarek, niemand minder dan de vader van Spock. Tegelijk laat CBS weten dat de premièredatum weer verplaatst is en dat de show dus niet in mei van start gaat.

Entertainment Weekly stelt dat Frain een jonge versie van Sarek speelt, een "cruciaal figuur" in het verhaal. De serie speelt zich tien jaar voor de gebeurtenissen in Star Trek: The Original Series af, en begint komende week met de opnames in Toronto. De reden achter het uitstel:

"Er zijn een paar redenen", lezen we in EW. "Een belangrijke reden ligt in het feit dat castlid Sonequa Martin-Green ook in AMC's megahit The Walking Dead speelt, dat tot april duurt. Er is angst binnen CBS dat de kijker in de war raakt als het voor die tijd begint met marketing van de sci-fi serie, terwijl de actrice op dat moment ook in een horrorserie speelt. De andere reden ligt in de zorg die men draagt om Discovery iets speciaals te maken, van de regisseurs tot setontwerpen en visuele effecten. Mei zou een sterke maand zijn voor de serie om te beginnen, omdat gewoonlijk de kijkcijfers erg hoog zijn dan. Maar omdat Discovery op All-Access te zien is, is er geen druk om het dan op een bepaald tijdstip uit te zenden."

Naast Sonequa Martin-Green als de Lt. Commander hoofdpersoon, zijn ook Doug Jones als een wetenschapsofficier van de Discovery, Adam Rapp als het eerste openlijk homoseksuele personage van de series en Michelle Yeoh als kapitein van een ander schip te zien.

De dertien afleveringen draaien om de nasleep van een bepaalde gebeurtenis, die nooit toegelicht werd in de series.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.