search
'Stranger Things' was veel gewelddadiger
Series / Nieuws

'Stranger Things' was veel gewelddadiger

Eigenlijk hadden de broers Duffer een ander plan met het eerste seizoen, dat nu naar het tweede gaat.

Afgelopen zomer was Stranger Things een gigantische hit voor Netflix. De serie volgde een groepje kinderen die hun beste vriend Will zoeken, die verloren raakte in een parallelle dimensie. Daarbij leerden ze het meisje Eleven kennen, dat volgens showrunners Matt en Ross Duffer oorspronkelijk veel minder vriendelijk had moeten zijn.


"Eleven, met haar krachten, is heel anders. Ze is een jonge protagonist die gewelddadig is. Dit is geen E.T., geen vrolijke situatie. Ze vermoordt mensen, en doet dat op brute wijze," aldus Ross.

Matt voegde daaraan toe: "De oorspronkelijke pilot was veel gewelddadiger. Het was eerst meer een R-Rated iets. Het personage van Winona [Ryder] riep de hele tijd het F-woord. Maar dat voelde wat onnodig. Ik denk niet dat we iets hebben opgeofferd door het wat rustiger te maken."

Deel van de aantrekkingskracht van de serie is vermoedelijk het nostalgische randje, die charme van PG-films als E.T. en The Goonies. Zo gek was die beslissing dus niet. Ondertussen komen die duistere thema's wel terug in het tweede seizoen, dat in de loop van 2017 te streamen is.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen