Netflix-animatieserie 'Trollhunters' krijgt tweede seizoen

'Trollhunters' krijgt tweede seizoen

Plus de eerste teaser art van Guillermo Del Toro's project.

Zilko Tarici, 10 februari 2017 om 14:19

DreamWorks Animation en Netflix hebben officieel bevestigd dat Guillermo del Toro's animatieserie Trollhunters een tweede seizoen van dertien afleveringen zal krijgen. De nieuwe afleveringen worden later dit jaar nog beschikbaar gesteld door Netflix.
In het tweede seizoen zien we hoe Jim (Anton Yelchin) dieper de trollenwereld in reist om het op te nemen tegen de kwaadaardige leider van de Darklands, terwijl zijn team de orde probeert te handhaven in de mensenwereld.

Bedenker/uitvoerend producent del Toro heeft daarnaast bevestigd dat de stemopnames van Yelchin bijna afgerond waren vooraf aan zijn dood van vorig jaar. Hij legde daarnaast uit aan Entertainment Weekly hoe ze de zaak gaan aanpakken als er meer seizoenen komen:

"We gaan niet alleen een tweede seizoen maken, maar we zijn ook in staat om een groot deel van Antons stemopnames te gebruiken. Door een gebeurtenis in de laatste aflevering waar Anton zijn stem voor insprak kunnen we zijn stem ietwat aanpassen. Zijn personage blijft dus, maar we hadden deze omstandigheden nooit kunnen voorzien. We hebben de gebeurtenis in deze aflevering al jaren in de planning staan, dus we hoeven gelukkig niet al te veel aan te passen."

Del Toro bevestigde vandaag ook dat hij in totaal 52 afleveringen van Trollhunters heeft uitgestippeld. De helft daarvan zijn na 2017 dus uitgezonden. Waarschijnlijk kunnen we dan ook nog een derde en vierde seizoen van Trollhunters verwachten, maar Netflix heeft daar nog niks over bevestigd. Hieronder kun je overigens ook het eerste stuk artwork van het tweede seizoen bekijken.


Bron: DreamWorks Animation

Lees meer over: Anton Yelchin, Trollhunters, Guillermo del Toro, Kelsey Grammer, Steven Yuen

Populair nieuws