Jimmi Simpson over terugkeer in 'Westworld'

Is het mogelijk?

Jim Pedd, 09-03-2017 08:00

Vermoedelijk krijgen we pas in 2018 weer iets te zien van HBO'sWestworld. Toch weerhoudt dat castleden er niet van om te vertellen over hun mogelijke toekomst. Zo ook acteur Jimmi Simpson, wiens verhaal aan het einde van het seizoen een opmerkelijke wending nam. Vanaf hier waarschuwen we voor spoilers. Lezen op eigen risico dus.
Aangezien Simpson een jonge William speelt, die in een andere verhaallijn (het heden) gespeeld wordt door Ed Harris, lijkt hij zijn bruikbaarheid in de show zo'n beetje gehad te hebben. Tegenover GQ laat Simpson dan ook weten onduidelijkheid te hebben over hoe het verder kan gaan met zijn jonge William.

"Tot dusverre is mijn rol onduidelijk. Als ze meer materiaal hebben voor William, moet het denk ik gaan om een heel nieuw soort verhaal. Want ik heb het gevoel dat dit verhaal, die liefdesaffaire met [Evan Rachel Wood's personage Dolores] verteld is. We weten alles, wat er gebeurd is en hoeven niet meer te laten zien daarvan. Maar als ze een reden vinden" ik bedoel, het is de beste set waar ik ooit op gewerkt heb. We speculeren allemaal over wat het tweede seizoen zal brengen en ik denk dat het ons omver zal blazen op eenzelfde manier als het eerste seizoen dat deed."

Opmerkelijk genoeg vertelde Simpson daarna: "Maar het zou me niets verbazen dat William in seizoen drie ofzo te zien zal zijn." Dat is enigszins opmerkelijk, maar past bij opmerkingen van Simpson afgelopen december, toen hij nog stelde dat hij geen vaste rol krijgt in het tweede seizoen, maar niet wilde uitsluiten wellicht te zien te zijn.

"Er zijn absoluut verhalen die ze kunnen vertellen," maakte Simpson toen duidelijk. "Gezien de vaardigheden van de schrijvers, weet ik dat als het hun intentie is om de jonge William terug te laten keren, dat om een goede en interessante reden zal zijn. Maar ik denk dat dit verhaal verteld is, het verhaal van de liefde van William en Dolores. Ik denk dat het verhaal, tragisch genoeg, af is."

Het tweede seizoen van Westworld zou praktische vragen over het park beantwoorden en mogelijk een indicatie geven van wanneer de serie zich afspeelt. Ook schijnen er toch andere parken getoond te worden. In de loop van 2018 weer op tv.

Bron: GQ

Lees meer over: Westworld, HBO, Jimmi Simpson, Ed Harris, Evan Rachel Wood, Dolores, William, Man in Black

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix