search

Ons nieuws van donderdag 9 maart 2017

HBO onthult teaser en premièredatum 'Game of Thrones' S7
Series / Video/clip/featurette

HBO onthult teaser en premièredatum 'Game of Thrones' S7

Vuur tegen ijs!



Eindelijk is er dan duidelijkheid! HBO heeft laten weten dat Game of Thrones seizoen 7 op 16 juli van start gaat. Dat heeft de zender gedaan middels een zeer epische trailer, waarin we zien hoe de wapens van de verschillende huizen het tegen elkaar opnemen. Dat met op de achtergrond een aantal stukken tekst van eerdere seizoenen.

Afgezien van die teaser is er ook een poster vrijgegeven, die laat zien dat er maar één oorlog telt: the great war, zoals Jon Snow (Kit Harington) hem noemt in de promo. Dat is natuurlijk de oorlog tussen ijs en vuur, de draken van Dany (Emilia Clarke) en de White Walkers, die eindelijk een zet tegen de IJsmuur van de Night's Watch lijken te maken.

Dit seizoen telt slechts zeven afleveringen. Het volgende, achtste, zal vermoedelijk iets langer worden, al is niet zeker hoeveel afleveringen dat er worden. Naar het schijnt worden het er acht of negen. Wel schijnt HBO evenveel geld te steken in de seizoenen als vorig jaar, bij het zesde seizoen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Billions krijgt derde seizoen
Series / Nieuws

Billions krijgt derde seizoen

Het drama met Damian Lewis en Paul Giamatti krijgt nog een vervolg!

Geoffrey Ketels

Showtime heeft bekend gemaakt dat het drama Billions, met Damian Lews en Paul Giamatti met zekerheid een derde seizoen krijgt. Dat er een extra seizoen zou aankomen stond eigenlijk reeds zo goed als vast. Het drama presteert dan ook bijzonder sterk voor het netwerk. Het tweede seizoen ging van start op 19 februari van dit jaar en de cijfers liegen er niet om. Op vandaag is er dan ook sprake van zomaar even 4,4 miljoen kijkers.

Showtime Networks president en CEO David Nevins wist het volgende over de aankondiging van het derde seizoen te vertellen;

"Billions blijft een serie die telkens weer betere prestaties weet neer te zetten. Deze prestaties worden bovendien niet alleen geleverd op vlak van kijkers, maar ook voor wat de recensies in de pers betreft. Eigenlijk is dit ook voor de hand liggend, want de serie kenmerkt zich door een unieke mix van puur entertainment. Het tweede seizoen valt bijzonder in de smaak bij de doelgroep en heeft ze nu al warm gemaakt voor wat er in het derde seizoen nog allemaal zit aan te komen!"

Ben jij een fan van de serie Billions en kijk je al uit naar de komst van het derde seizoen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede seizoen voor 'Riverdale'
Series / Nieuws

Tweede seizoen voor 'Riverdale'

Waarmee er al acht nieuwe series besteld zijn door The CW.

The CW-serie Riverdale zal een tweede seizoen krijgen. Tegelijk lijkt The CW overwegen na het succes van de eerste afleveringen van de show, om nog veel meer aan Archie-gerelateerde series te maken. Het volgende seizoen zou in de herfst of begin 2018 te zien zijn.

Riverdale wordt door The CW omschreven als een "verrassende" versie van de Archie-comics. Centraal staan de levens van Archie (K.J. Apa) en zijn vrienden in het kleine stadje Riverdale. Daar blijkt zich iets duisters en vreemds af te spreken, en de grote vraag is wat dat is.

De show trekt in de Verenigde Staten gemiddeld zo'n twee miljoen kijkers per aflevering, wat relatief veel is voor de zender. Met de vernieuwing is het de achtste serie die The CW verlengd heeft tot nu toe. Daar bevonden al de vier DC-series - The Flash, Arrow, Legends of Tomorrow en Supergirl - onder, evenals Supernatural, Crazy Ex Girlfriend en Jane the Virgin.

Op dit moment is het nog de vraag wat er gaat gebeuren met vier andere series van The CW: The 100, iZombie, The Originals en Reign. Zodra daar nieuws over is, lees je dat natuurlijk hier.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe banner 'Better Call Saul'
Series / Posters

Nieuwe banner 'Better Call Saul'

En lees een uitgebreide synopsis.



Het lijkt erop dat Jimmy McGill (Bob Odenkirk) zijn spreekwoordelijke strepen gaat verdienen in het derde seizoen van Better Call Saul. AMC heeft een poster vrijgegeven waarop we Jimmy zien staan tegen de achtergrond van een muur, met een paar strepen over hem getrokken.

Dat past bij de opmerkingen van Odenkirk dat McGill dit seizoen voor het eerst gaat hinten naar zijn alter ego, dat we leerden kennen in Breaking Bad. Wellicht ontmoeten we Saul Goodman dus heel snel. Daar wordt overigens ook naar gehint in de synopsis van het derde seizoen:

"Seizoen 3 volgt de vele bochten waarin Jimmy McGill zich wringt, in een weg omlaag naar Saul Goodman, de meest beruchte advocaat van Albuquerque. Zes jaar voordat hij Walter White ontmoet, is Jimmy een zich min of meer aan de wet houdende, kleine advocaat, die underdogs beschermt, aan zijn praktijk bouwt en probeert naam te maken."

"Het geliefde tweede seizoen eindigde met eens tel cliffhangers. Vastbesloten om te voorkomen dat zijn broer een praktijk opbouwt, besloot Chuck hem te bedriegen en nam hij Jimmy's bekentenis van een misdrijf op. Toen Mike zijn blik liet vallen op de sociopatische kartelbaas Hector Salamanca, voorkwam een onheilspellende interventie dat hij de trekker overhaalde en doemde de vraag op welke andere gevaarlijke spelers er zouden zijn."

"Als het nieuwe seizoen begint, stellen de gevolgen van Chucks plannetje de praktijken van Jimmy en Kim, en hun romance, als nooit te voren op de proef. Deze dreiging maakt dat Jimmy's falende morele kompas flink op de proef gesteld wordt. Ondertussen zoekt Mike naar een mysterieuze tegenstander die alles over zijn zaken lijkt te weten. Naarmate het seizoen vordert, worden nieuwe personages geïntroduceerd en bieden achtergrondverhalen meer betekenis voor Breaking Bad."

Op 10 april weer te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jimmi Simpson over terugkeer in 'Westworld'
Series / Nieuws

Jimmi Simpson over terugkeer in 'Westworld'

Is het mogelijk?

Vermoedelijk krijgen we pas in 2018 weer iets te zien van HBO'sWestworld. Toch weerhoudt dat castleden er niet van om te vertellen over hun mogelijke toekomst. Zo ook acteur Jimmi Simpson, wiens verhaal aan het einde van het seizoen een opmerkelijke wending nam. Vanaf hier waarschuwen we voor spoilers. Lezen op eigen risico dus.

Aangezien Simpson een jonge William speelt, die in een andere verhaallijn (het heden) gespeeld wordt door Ed Harris, lijkt hij zijn bruikbaarheid in de show zo'n beetje gehad te hebben. Tegenover GQ laat Simpson dan ook weten onduidelijkheid te hebben over hoe het verder kan gaan met zijn jonge William.

"Tot dusverre is mijn rol onduidelijk. Als ze meer materiaal hebben voor William, moet het denk ik gaan om een heel nieuw soort verhaal. Want ik heb het gevoel dat dit verhaal, die liefdesaffaire met [Evan Rachel Wood's personage Dolores] verteld is. We weten alles, wat er gebeurd is en hoeven niet meer te laten zien daarvan. Maar als ze een reden vinden… ik bedoel, het is de beste set waar ik ooit op gewerkt heb. We speculeren allemaal over wat het tweede seizoen zal brengen en ik denk dat het ons omver zal blazen op eenzelfde manier als het eerste seizoen dat deed."

Opmerkelijk genoeg vertelde Simpson daarna: "Maar het zou me niets verbazen dat William in seizoen drie ofzo te zien zal zijn." Dat is enigszins opmerkelijk, maar past bij opmerkingen van Simpson afgelopen december, toen hij nog stelde dat hij geen vaste rol krijgt in het tweede seizoen, maar niet wilde uitsluiten wellicht te zien te zijn.

"Er zijn absoluut verhalen die ze kunnen vertellen," maakte Simpson toen duidelijk. "Gezien de vaardigheden van de schrijvers, weet ik dat als het hun intentie is om de jonge William terug te laten keren, dat om een goede en interessante reden zal zijn. Maar ik denk dat dit verhaal verteld is, het verhaal van de liefde van William en Dolores. Ik denk dat het verhaal, tragisch genoeg, af is."

Het tweede seizoen van Westworld zou praktische vragen over het park beantwoorden en mogelijk een indicatie geven van wanneer de serie zich afspeelt. Ook schijnen er toch andere parken getoond te worden. In de loop van 2018 weer op tv.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.