search
'The Big Bang Theory' spin-off 'Young Sheldon' krijgt compleet seizoen
Series / Nieuws

'The Big Bang Theory' spin-off 'Young Sheldon' krijgt compleet seizoen

Jon Favreau regisseert de eerste aflevering van de show rond een 9-jarige Sheldon Cooper.

The Big Bang Theory is zo'n succesvolle komedie, dat er wel een spin-off moest komen. Nu is Young Sheldon eindelijk officieel aangekondigd. De pilot van de prequel spin-off zal geregisseerd worden door Jon Favreau. CBS heeft de jonge acteur Iain Armitage gecast als de 9-jarige Sheldon. ZIjn moeder wordt gespeeld door Zoe Perry, die daarmee de rol overneemt van haar eigen moeder - Laurie Metcalfe.

Acteur Jim Parsons spreekt de voiceover in voor de serie. De serie draait om een 9-jarige Sheldon Cooper die bij zijn familie leeft en op de middelbare school in Oost-Texas zit. Ook zijn de acteurs Lance Barber, Reagan Revord en Montana Jordan gecast. Revord zal vermoedelijk een jongere versie van Sheldons tweelingzus Missy spelen, Barber is Sheldons vader George en Jordan oudere broer George Jr.

Big Bang Theory-bedenker Chuck Lorre en showrunner Steve Molaro zullen de serie produceren. Co-bedenker Bill Prady bemoeit zich er gek genoeg niet mee. Het is nog niet bekend wanneer de spin-off te zien zal zijn, al suggereerde CBS-baas Les Moonves dat de twee sitcoms samen op maandagavond te zien zijn.

Ondertussen is het nog wachten op een vernieuwing van The Big Bang Theory. Verwacht worden twee seizoenen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen