search
Driedelige aflevering voor 'Doctor Who' s10

Driedelige aflevering voor 'Doctor Who' s10

Die zal draaien om een nieuw monster.

Jim Pedd

BBC-serie Doctor Who keert komende maand terug voor een tiende seizoen. Dat wordt het laatste voor hoofdrolspeler Peter Capaldi en showrunner Steven Moffat. De serie introduceert natuurlijk nieuwe personages, waaronder compagnon Bill (Pearl Mackie) en oude favorieten als Missy (Michelle Gomez).


Digital Spy heeft nu weten te bevestigen dat het tiende seizoen een driedelig verhaal krijgt. Het gaat om afleveringen 6 tot en met 8, die op 20 mei, 27 mei en 3 juni te zien zijn. Dat verhaal draait om The Monks, een nieuw monster dat te zien zal zijn in de trailer en die in meer dan één aflevering te zien zou zijn. Dat laatste was een gerucht, maar kunnen we nu dus bevestigen.

Scenarioschrijver Toby Whithouse bevestigde het en vertelde het volgende: "De mijne is het derde deel van een driedelig verhaal - Steven [Moffat] heeft de eerste gemaakt, Peter Harness de tweede en ik dus de derde." Het wordt daarmee de eerste driedelige aflevering voor de serie sinds 1989, toen we nog met de Zevende Doctor door het universum konden reizen. Het is ook de eerste driedelige aflevering voor de rebootshow.

Doctor Who is vanaf 15 april weer te zien op de BBC.

Aanbevolen artikelen