search
Uitslag poll: Eigen einde kiezen niet populair
Series / Poll

Uitslag poll: Eigen einde kiezen niet populair

Netflix kan dit idee beter niet uitvoeren.

Een paar weken geleden vroegen we in een poll of jullie een eigen einde zouden willen kunnen kiezen voor series. Netflix overweegt namelijk de mogelijkheid om kijkers zelf eindes te laten kiezen. Dat zou eerst voor kinderseries gaan gelden, maar later mogelijk ook voor series voor volwassenen.


We vroegen jullie wat jullie van dat idee vonden en de uitslag moge duidelijk zijn. Als het aan jullie ligt, gaat de optie er niet komen. 78 procent van de stemmers koos namelijk voor de optie 'nee', op de vraag of ze zelf het einde van een serie zouden willen kunnen kiezen. Slechts 22 procent zag het wel zitten.

De voornaamste reden hiervoor lijkt vrij duidelijk te zijn. Showrunners vertellen tegenwoordig vaak zorgvuldig opgebouwde verhalen, die over meerdere afleveringen langzaamaan opgezet worden. Het zorgt voor een bepaalde reis van personages die je soms een ongemakkelijk gevoel geeft en andere keren juist een fijn gevoel. Het is in elk geval gedurfd en de enige manier voor showrunners om hun visie uit te ontwikkelen. Dat is niet mogelijk als er gekozen wordt voor eigen eindes.

Kortom: als het aan jullie ligt, komt de optie er om logische redenen niet.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen