search
Eerste trailer 'Game of Thrones' seizoen 7!!
Series / Trailer

Eerste trailer 'Game of Thrones' seizoen 7!!

Een sterke, maar tegelijk niets onthullende promo!



De eerste echte trailer voor het zevende seizoen van Game of Thrones is binnen. Veel leren we niet over het seizoen, maar we zien wel waar de serie naartoe zal bewegen. In de promo lopen de drie (overgebleven) 'koninklijke' personages naar hun troon: Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), Jon Snow (Kit Harington) en Cersei Lannister (Lena Headey). Zodra laatstgenoemde zit en uitademt, zien we koude lucht uit haar mond komen. En gaat het shot over op het oog van een White Walker - vermoedelijk de Night King.

De teaser, die Long Walk heet, bestaat vermoedelijk niet uit beelden van het seizoen zelf, maar uit speciaal voor de promotie opgenomen shots. Interessant is dat Jon Snow zit in de troonzaal van het vertrouwde Winterfell, Cersei in King's Landing en Daenerys in een nieuwe locatie. Vermoedelijk bevindt zij zich in Dragonstone, in de boeken het oorspronkelijke kasteel van haar familie.

Uit het feit dat Cersei uitademt en dat er vervolgens blauwe condens, gevolgd door een shot van de Night King te zien is, zou je kunnen concluderen dat ze zo doorgedraaid is, dat ze de Night King (al dan niet bewust) helpt. Zeker is dat natuurlijk niet, maar het is wel interessant om voor zo'n overgang te kiezen.

Dat de trailer verder geen spoilers bevat, past binnen de verwachtingen die we al hadden voor de promotie van dit seizoen. Vermoedelijk krijgen we enkel dit soort teasers te zien en niet of nauwelijks beelden uit het zevende seizoen van de hitserie zelf. Die is immers zo populair dat fans elk beeldje compleet analyseren (zoals wijzelf al doen in dit bericht).

In dit zevende seizoen zal zich vermoedelijk snel de dreiging die uitgaat van de White Walkers aandienen. Maar Westeros staat er slechter voor dan ooit in de komende zeven afleveringen, want Cersei is een wraakzuchtige en compleet doorgedraaide koningin. Tegenover haar staan Jon Snow in het Noorden en Daenerys Targaryen die met haar draken en een gigantisch leger van Dothraki en Unsullied naar Westeros is getrokken. Kortom: we kunnen heel veel actie verwachten van wat het grootschaligste seizoen van de hitserie tot nu toe moet worden.

De HBO-serie gaat op 16 juli weer verder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen