search

Ons nieuws van donderdag 30 maart 2017

Eerste trailer 'Game of Thrones' seizoen 7!!
Series / Trailer

Eerste trailer 'Game of Thrones' seizoen 7!!

Een sterke, maar tegelijk niets onthullende promo!



De eerste echte trailer voor het zevende seizoen van Game of Thrones is binnen. Veel leren we niet over het seizoen, maar we zien wel waar de serie naartoe zal bewegen. In de promo lopen de drie (overgebleven) 'koninklijke' personages naar hun troon: Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), Jon Snow (Kit Harington) en Cersei Lannister (Lena Headey). Zodra laatstgenoemde zit en uitademt, zien we koude lucht uit haar mond komen. En gaat het shot over op het oog van een White Walker - vermoedelijk de Night King.

De teaser, die Long Walk heet, bestaat vermoedelijk niet uit beelden van het seizoen zelf, maar uit speciaal voor de promotie opgenomen shots. Interessant is dat Jon Snow zit in de troonzaal van het vertrouwde Winterfell, Cersei in King's Landing en Daenerys in een nieuwe locatie. Vermoedelijk bevindt zij zich in Dragonstone, in de boeken het oorspronkelijke kasteel van haar familie.

Uit het feit dat Cersei uitademt en dat er vervolgens blauwe condens, gevolgd door een shot van de Night King te zien is, zou je kunnen concluderen dat ze zo doorgedraaid is, dat ze de Night King (al dan niet bewust) helpt. Zeker is dat natuurlijk niet, maar het is wel interessant om voor zo'n overgang te kiezen.

Dat de trailer verder geen spoilers bevat, past binnen de verwachtingen die we al hadden voor de promotie van dit seizoen. Vermoedelijk krijgen we enkel dit soort teasers te zien en niet of nauwelijks beelden uit het zevende seizoen van de hitserie zelf. Die is immers zo populair dat fans elk beeldje compleet analyseren (zoals wijzelf al doen in dit bericht).

In dit zevende seizoen zal zich vermoedelijk snel de dreiging die uitgaat van de White Walkers aandienen. Maar Westeros staat er slechter voor dan ooit in de komende zeven afleveringen, want Cersei is een wraakzuchtige en compleet doorgedraaide koningin. Tegenover haar staan Jon Snow in het Noorden en Daenerys Targaryen die met haar draken en een gigantisch leger van Dothraki en Unsullied naar Westeros is getrokken. Kortom: we kunnen heel veel actie verwachten van wat het grootschaligste seizoen van de hitserie tot nu toe moet worden.

De HBO-serie gaat op 16 juli weer verder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meer afleveringen voor tweede seizoen 'Legion'
Series / Nieuws

Meer afleveringen voor tweede seizoen 'Legion'

Tien afleveringen in plaats van acht...

FX was dit jaar behoorlijk succesvol met de serie Legion. Geen wonder dus dat die, nu het eerste seizoen afgerond is, gewoon een tweede reeks krijgt. Veel is daar niet over bekend, maar wel weten we nu dat de show meer afleveringen krijgt. Showrunner en bedenker Noah Hawley heeft laten weten dat de serie in het volgende seizoen vermoedelijk tien afleveringen krijgt.

"Mijn gevoel was dat het eerste seizoen, omdat het zo'n complexe show is, met acht uur precies lang genoeg was. Nu de show zijn identiteit heeft… hebben we de kans om het wat uit te bouwen en te verbreden. Dat alles betekent in de nabije toekomst meer werk voor mij, maar daar kan ik natuurlijk niemand anders dan mijzelf de schuld van geven," aldus Hawley.

Hij liet eerder al eens weten dat voor het nieuwe seizoen er niet naar de comics gekeken wordt voor inspiratie. Daarnaast was er een mid-credits scène na de seizoensfinale die erop wees dat de show een andere kant op gaat in het nieuwe seizoen. Vanaf 2018 te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verhaal van 'Time After Time' afgelopen
Series / Nieuws

Verhaal van 'Time After Time' afgelopen

ABC trekt de stekker uit de reeks.

Geoffrey Ketels

Amper vijf afleveringen. Zoveel was er nodig voor ABC om in te zien dat er eigenlijk geen echte toekomst is weggelegd voor het tijdreizigers drama van Kevin Williamson 'Time After Time'. De vijf afleveringen van de serie konden slechts rekenen op een zeer beperkte interesse. ABC zag zich op basis van deze vaststelling dan ook genoodzaakt om niet verder te gaan met het op het eerste zicht nochtans interessante project.

Het ABC drama Time After Time is gebaseerd op de gelijknamige roman van de hand van Karl Alexander. Het drama werd uitgevoerd onder de vleugels van Warner Bros. Television en gaat over de jonge H.G. Wells en zijn teletijdmachine. De serie wist echter zeer povere ratings te behalen waardoor er inmiddels voor werd gekozen om ze op het netwerk te vervangen door Match Game gevolgd door Once Upon a Time.

ABC bevestigde inmiddels ook dat er momenteel geen plannen zijn om de resterende afleveringen van het eerste seizoen alsnog uit te zenden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Cast 'Fresh Prince of Bel Air' weer even bij elkaar
Series / Foto's

Cast 'Fresh Prince of Bel Air' weer even bij elkaar

Een mini reünie, maar komt er een nieuw seizoen?

Will Smith is al jaren een A-List acteur, maar het is moeilijk te vergeten dat hij ooit begon met een NBC-komedie, The Fresh Prince of Bel-Air. De serie rond een fictieve versie van Will Smith is al sinds 1996 voorbij, maar de cast spreekt elkaar nog altijd. Dat blijkt wel uit onderstaande foto van een mini reünie. Het beeld werd geplaatst door acteur Alfonso Ribeiro, die het irritante neefje Carlton speelde.

Always amazing to spend an afternoon with my Fresh Prince family. Wishing that James Avery was still with us to make this complete.

Een bericht gedeeld door Alfonso Ribeiro (@therealalfonsoribeiro) op


Op het beeld zien we de belangrijkste hoofdrolspelers: naast Smith en Ribeiro zien we ook Karyn Parsons (Hilary Banks), Joseph Marcell (Geoffrey Butler), Tatyana Ali (Ashley Banks) en actrice Daphne Reid (Aunt Vivian), Zij was voor de eerste drie seizoenen niet de actrice die Vivian speelde, dat was Janet Hubert, die toentertijd ontslagen werd en vervangen door Reid. Grote afwezige is verder helaas acteur James Avery, die door een hartstilstand overleed.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Belangrijke rol voor Billy Eichner in 7e seizoen 'American Horror Story'
Series / Nieuws

Belangrijke rol voor Billy Eichner in 7e seizoen 'American Horror Story'

Zijn personage draagt graag... topjes.

Acteur Billy Eichner is gecast in het zevende seizoen van FX-serie American Horror Story. Naar verluidt is zijn personage verbonden aan dat van Sarah Paulson, al is niet bekend op welke manier. Deadline meldt dat hij in zes of zeven van de geplande elf afleveringen te zien is.

Over zijn personage schrijft men dat hij "een vertrouweling van Paulsons personage" is. En, hij "draagt bovenal mysterieuze topjes". Wat men daar precies mee bedoelt is natuurlijk de vraag, maar daar krijgen we voorlopig geen antwoord op.

Waar we wel al een antwoord op hebben gekregen, is de vraag rond het thema van dit nieuwe seizoen. Dat zal draaien om de Amerikaanse Presidentsverkiezingen van 2016. Het zou niet draaien om Donald Trump en Hillary Clinton, maar wel om een fictieve variant van de verkiezingen die helemaal mis loopt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Slechts één tijdlijn in nieuwe seizoen 'Westworld'
Series / Nieuws

Slechts één tijdlijn in nieuwe seizoen 'Westworld'

De showrunners willen iets nieuws doen met het tweede seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

HBO's Westworld bleek zich in het eerste seizoen over meerdere tijdlijnen af te spelen. De vraag voor velen is of dit ook in het nieuwe seizoen het geval zal zijn. Vermoedelijk is dat niet het geval. Showrunner Lisa Joy liet weten dat dit in elk geval niet het plan was en dat men "niet bepaald hetzelfde wilde doen".

Ze legde haar opmerking natuurlijk ook uit: "Het was logisch om meerdere tijdlijnen te hebben. Het liet namelijk zien hoe Dolores zich voelde en die verwarring. 'Ik ben verliefd, maar [The Man in Black] komt me halen. Maar ik ben niet veranderd en in de tussentijd is hij dat wel en verworden tot dit.' De tijdlijn was om duidelijk te maken hoe Dolores de wereld waarneemt."

De eerste tijdlijn in het seizoen draaide om William (Jimmi Simpson) en Logan (Ben Barnes). Voor William was het de eerste keer en dus was hij in eerste instantie een vriendelijke ziel. Later blijkt hij verworden te zijn tot de Man in Black (Ed Harris), een grove man die alles behalve respect voor de Hosts had.

Het tweede seizoen van de serie gaat vermoedelijk niet naar Samurai World, maar zal wel meer laten zien van Westworld. Naar verwachting is het in 2018 op HBO te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.