Eerste blik op DC-held 'Black Lightning'

Eerste blik op DC-held Black Lightning

Een behoorlijk episch kostuum voor Cress Williams.

Jim Pedd, 31 maart 2017 om 08:00

DC heeft talloze series in ontwikkeling voor zender The CW. Onderdeel daarvan is Black Lightning, die gemaakt wordt door Greg Berlanti. Van de show is nu een eerste beeld vrijgegeven, waarop we hoofdrolspeler Cress Williams als de titelheld kunnen zien. Hij ziet er behoorlijk episch uit, in een kostuum dat ontworpen is door Laura Jean Shannon. Zij werkte eerder mee aan films als The Jungle Book, Scott Pilgrim en Iron Man.


Over de show vertelde uitvoerend producent, schrijver en regisseur Salim Akil het volgende: “Ik wist veel te veel over de wereld als jonge knul in Richmond, California. Geweld, dood, hopeloosheid of het gevoel dat niemand om je gaf waren niet nieuw voor mij. Comics waren een geweldige manier om te ontsnappen. Ik was ongeveer 13 toen Black Lightning bedacht werd en eindelijk was er een zwarte superheld die om onze buurten en levens gaf. Hem tot leven wekken in een samenleving zonder hoop… is geweldig. Black Lightning zal die hoop bieden. En met het updaten van het kostuum, laat het een nieuwe generatie zien dat het tijd is om macht te grijpen en onze eigen superhelden te worden.”

Als de serie begint, is Jefferson Pierce al jaren geleden gestopt als superheld. Maar nu zijn dochter gerekruteerd wordt in een bende, besluit hij het gevecht weer aan te gaan als burgerwacht, DC-legende en Black Lightning.

Lees meer over: Black Lightning, Cress Williams, Greg Berlanti, Laura Jean Shannon, DC Comics, The CW

Populair nieuws