search
Matt Olmstead stopt als showrunner Chicago P.D.
Series / Nieuws

Matt Olmstead stopt als showrunner Chicago P.D.

Hij is ook betrokken als executive producer bij Fire, Med & Justice.

Geoffrey Ketels

Matt Olmstead stopt als showrunner van de serie Chicago P.D. Hij houdt het na afloop van het huidige seizoen voor bekeken. NBC heeft tot dusver nog niet gereageerd op de kwestie en er zou ook nog geen vervanger zijn aangewezen.


Ondanks dit misschien wat verrassende nieuws hoeft het vertrek van Olmstead niet meteen dramatische gevolgen te hebben voor de reeks. Er zijn immers voldoende andere executive producers bij het project betrokken die zeer eenvoudig de taak van showrunner op zich kunnen nemen. Ondertussen wordt er wel reeds danig gespeculeerd over de toekomst van Olmstead. Verwacht wordt dan ook dat hij kan rekenen op de aandacht van nagenoeg elke bestaande studio. Er zou evenwel een zeer lucratief voorstel gedaan moeten worden om Olmstead te kunnen overtuigen.

Olmstead maakte deel uit van het team van de Chicago franchise sinds haar lancering in het jaar 2012. In eerste instantie fungeerde hij als showrunner voor de 'Fire' reeks. Samen met producer Dick Wolf was hij ook verantwoordelijk voor het schrijven van de pilot voor Chicago P.D. Deze verscheen in het jaar 2013.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen