search

Ons nieuws van maandag 3 april 2017

Chaos in eerste trailer 'Preacher' seizoen 2
Series / Trailer

Chaos in eerste trailer 'Preacher' seizoen 2

Dit wordt weer smullen.



AMC heeft de eerste trailer onthuld voor het tweede seizoen van de serie Preacher. In de trailer zie je de eerste beelden van de chaos die de personages Jesse, Tulip en Cassidy zullen aanrichten tijdens hun wilde road trip.

Het nieuwe seizoen zoomt uiteraard opnieuw in op de predikant Jesse Custer (Dominic Cooper), zijn brute ex Tulip (Ruth Negga) en de Ierse vampier Cassidy (Joseph Gilgun). Gezamenlijk gaan ze op een road trip om God te vinden en beleven ze een verwrongen strijd die hen meeneemt naar de Hemel, de Hel en alles daartussen.

In het nieuwe seizoen zijn er een aantal nieuwe gezichten te zien, met onder meer Noah Taylor (Game of Thrones), Pip Torrens (Star Wars: The Force Awakens, The Crown), Julie Ann Emery (Fargo, Better Call Saul), Malcolm Barrett (War on Everyone, Dear White People), Ronald Guttman (Homeland, Mozart in the Jungle) en Justin Prentice (13 Reasons Why, Malibu Country).

Het nieuwe seizoen van Preacher keert met dertien afleveringen terug op 25 juni. De titel van episode 1 is "On the Road" en de regie ligt in handen van Seth Rogen en Evan Goldberg.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Matt Olmstead stopt als showrunner Chicago P.D.
Series / Nieuws

Matt Olmstead stopt als showrunner Chicago P.D.

Hij is ook betrokken als executive producer bij Fire, Med & Justice.

Geoffrey Ketels

Matt Olmstead stopt als showrunner van de serie Chicago P.D. Hij houdt het na afloop van het huidige seizoen voor bekeken. NBC heeft tot dusver nog niet gereageerd op de kwestie en er zou ook nog geen vervanger zijn aangewezen.

Ondanks dit misschien wat verrassende nieuws hoeft het vertrek van Olmstead niet meteen dramatische gevolgen te hebben voor de reeks. Er zijn immers voldoende andere executive producers bij het project betrokken die zeer eenvoudig de taak van showrunner op zich kunnen nemen. Ondertussen wordt er wel reeds danig gespeculeerd over de toekomst van Olmstead. Verwacht wordt dan ook dat hij kan rekenen op de aandacht van nagenoeg elke bestaande studio. Er zou evenwel een zeer lucratief voorstel gedaan moeten worden om Olmstead te kunnen overtuigen.

Olmstead maakte deel uit van het team van de Chicago franchise sinds haar lancering in het jaar 2012. In eerste instantie fungeerde hij als showrunner voor de 'Fire' reeks. Samen met producer Dick Wolf was hij ook verantwoordelijk voor het schrijven van de pilot voor Chicago P.D. Deze verscheen in het jaar 2013.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Iron Fist' groot bingesucces voor Netflix
Series / Nieuws

'Iron Fist' groot bingesucces voor Netflix

Negatieve recensies of niet, Marvel/Netflix-series trekken hoe dan ook veel kijkers.

Marvel/Netflix-serie Iron Fist is ondertussen al twee weken te streamen en dient als inleiding op de serie The Defenders. Of je de serie nou goed vond of niet, de serie blijkt een van de best bekeken Netflix-series van dit jaar. Natuurlijk komen die cijfers zoals altijd niet van Netflix zelf, maar via andere bureaus.

7Park Data (via Variety) laat zien dat het de meest gebingde serie van Netflix is. 54,7 procent van alle kijkers keek op 17 maart drie afleveringen of meer. Dat is meer dan het gemiddelde bij dit soort series: normaliter kijkt 46,9% drie of meer afleveringen van zo'n dramaserie.

Op de premièredag was Iron Fist verder goed voor 14,6 procent van alle streams op Netflix. Dat is meer dan Luke Cage (12,8 procent) en Daredevil (13,8 procent). De conclusie mag met dit soort cijfers zijn dat de recensies niet zoveel uitmaken uiteindelijk. Kijkers stemmen toch wel af op een serie als ze daar benieuwd naar zijn, negatieve recensies of niet.

Volgens een van de analisten van 7Park Data, Christopher Coby, "is de relatie tussen recensies en de aantrekkingskracht voor de massa altijd ingewikkeld geweest. In de jaren zeventig, tachtig en negentig was er een lange lijst series met fantastische kijkcijfers, die weinig Golden Globes of Emmys wonnen. De streamingdata laten zien dat er een verschil is tussen wat critici en kijkers goede series vinden. Marvels Iron Fist is daar het toonbeeld van."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Discovery' cast nog een oude bekende
Series / Nieuws

'Star Trek: Discovery' cast nog een oude bekende

Naast Sarek speelt ook Harry Mudd een rol.

We wisten al dat James Frain een hoofdrol zou gaan spelen in Star Trek: Discovery. Hij zou de rol van Sarek spelen, de vader van Spock. Nu is nog een oude bekende gecast in de serie, Harry Mudd. Acteur Rainn Wilson zal dat personage gaan spelen in een nog onbekend aantal afleveringen.

Harry Mudd was in de oorspronkelijke serie een charismatische bedreiger en intergalactisch crimineel. Het personage werd destijds gespeeld door Roger C. Carmel en er werd naar hem gerefereerd in de film Star Trek Into Darkness. Hij zal dus ook ten tonele verschijnen in deze nieuwe serie.

De opnames daarvan vinden op dit moment volop plaats in Toronto. Het dertien afleveringen tellende eerste seizoen volgt Sonequa Martin-Green als Lt. Commander Rainsford, die samen met haar crew een missie onderneemt. Die draait om de nasleep van een incident waarnaar gerefereerd werd in de oorspronkelijke serie, maar dat nooit uitgebreid omschreven werd.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.