'Rogue One' begon als live-action serie

Maar waarom werd de serie niet gemaakt?

Jim Pedd, 08-04-2017 15:04

De droom van een live-action Star Wars-serie lijkt met elke film weer een beetje verder weg te zijn. Maar nu blijkt dat film Rogue One: A Star Wars Story ooit begon als idee voor een serie. John Knoll onthulde tegenover Comic Book Resources dat toen in 2003 Revenge of the Sith gemaakt werd, studio Lucasfilm keek naar het potentieel van live-action series. Knolls visie werd later opnieuw bewerkt tot een film.
"De eerste pogingen om dat verhaal te vertellen vonden plaats in de zomer van 2003, toen we Episode III in Sydney opnamen. Ik hoorde dat Lucasfilm verhalen ontwikkelde voor mogelijke live-action series, en dat ze actief aan die verhalen werkten. Ik vond het een interessante vraag en begon na te denken over wat nou leuk zou zijn om als aflevering van een live-action Star Wars TV-serie te maken," aldus Knoll.

"Een gedachte was een Mission Impossible achtige inbraak in de best beveiligde faciliteit van het Keizerrijk om de blauwdruk van de Death Star te stelen. Daarin zat een hoop mogelijke spanning en het idee om beveiligingsmaatregelen te overwinnen. Ik begon intern met het idee te spelen, en vroeg Rick [McCallum] op een dag over de serie. Hij vertelde me over de tijd van de serie, de thema's. En zodra ik dat hoorde, realiseerde ik me dat er geen plaats was voor mijn idee in die serie, dus heb ik het toen laten vallen."

Geruchten over een live-action TV-serie zijn er genoeg geweest. Zo is er lange tijd overwogen een serie te maken die draait om Emperor Palpatine, die een wat menselijker figuur zou moeten worden. Een ander idee was een serie die zich afspeelde in de onderbuik van Coruscant.

Bron: CBR

Lees meer over: Rogue One, A Star Wars Story, Franchise, SW, Lucasfilm, Disney, Revenge of the Sith, John Knoll, Rick McCallum

Populair nieuws

Populair nieuws

Serie over WO II slaat in als bom op Netflix

Serie over WO II slaat in als bom op Netflix