search
Oude Master terug in 'Doctor Who'

Oude Master terug in 'Doctor Who'

Neemt de Doctor het dit seizoen op tegen de Master en Missy?

Jim Pedd

De Master keerde een paar jaar geleden al terug in BBC-hit Doctor Who. Niet in mannelijke vorm, maar als Missy (Michelle Gomez), die het Peter Capaldi's Doctor al meerdere seizoenen moeilijk maakt. Maar nu keert een andere Master ook terug, John Simm, die in 2010 de rol voor het laatst speelde.


"Ik kan bevestigen dat het klopt, dankzij de kracht van tijdreizen ben ik terug," vertelde Simms. "Het is altijd een genot om samen te werken met dit geweldige team en ik kan niet wachten tot jullie kunnen zien wat de Master in deze nieuwe reeks allemaal van plan is."

En Steven Moffat - die iets geïrriteerd leek te zijn over het uitlekken van het nieuws - vertelde: "Niets blijft lang geheim in Doctor Who, maar je zal nog even moeten wachten om te zien wat de Master ditmaal van plan is en hoe hij terugkeert om het de Doctor weer moeilijk te maken. Het is een groot genot om fanfavorieten John Simm en Michelle Gomez tegenover elkaar te zetten in dezelfde rol. Het is niet vaak dat je zo'n clash van persoonlijkheden ziet."

Seizoen 10 van de serie gaat op 15 april verder, en is de laatste reeks voor niet alleen showrunner Moffat, maar ook voor acteur Capaldi. Daarna neemt een nog aan te kondigen Doctor het stokje over, en Chris Chibnall als showrunner. Vermoedelijk zal Capaldi's Doctor na de Christmas Special dit jaar afscheid nemen.

Aanbevolen artikelen