'LOST' had bijna totaal ander einde

'LOST' had bijna totaal ander einde

Dat wellicht zelfs iets mooier was geweest.

Jim Pedd, 12 april 2017 om 08:00

Het einde van LOST zal fans altijd blijven verdelen. De mythologie van de serie werd nou eenmaal wat opgeblazen en iets te groot voor de showrunners om goed af te ronden. Nu blijkt dat men oorspronkelijk een ander plan had. De laatste afleveringen zouden een vulkaan hebben moeten introduceren op het eiland, die de boel mooi samen zou brengen. Dat bleek echter te duur.
Hints naar een vulkaan werden al sinds seizoen drie gegeven in de serie, omdat showrunner Carlton Cuse daar iets mee wilde doen. Hij wilde filmen op de vulkanische landschappen van Hawaii, en was van plan om te laten zien dat Jacob zijn moordlustige broer in een vulkaan wierp (waarmee het Smoke Monster ontstond). Verder wilde hij dat Jack en de Locke-achtige Man in Black het tegen een vulkaanuitbarsting uit zouden vechten.

“Het idee was dat de vulkaan een mysterieuze plek was waar het monster dat bekend kwam te staan als Smokey ontstaan was. Tegen seizoen zes as het idee dat het eiland als een kurk alle slechte dingen opving, en een deel van dat spirituele duistere spul alle leven van betekenis en goedheid zou ontdoen als het vrij zou komen. De vraag was altijd hoe we dat zouden moeten visualiseren, en hoe we het idee dat het eiland datgene is dat de wereld beschermt tegen hel en verdoemenis konden weergeven,” aldus Damon Lindelof tegenover de site. “Het antwoord op die vraag was de vulkaan.”

Uiteindelijk waren er twee factoren die ervoor zorgden dat de boel anders eindigen. Enerzijds was er het budget en anderzijds Star Wars. Een groot deel van het budget van het laatste seizoen ging zitten in het bouwen van een tempel voor Dogen en zijn volgelingen en ABC wilde niet de hoge transportkosten betalen om bij de vulkaan te filmen. De finale werd daarom iets heel anders.

Maar de andere factor was Star Wars. “We weten nog hoe Revenge of the Sith eruit zag, die epische strijd tussen Anakin Skywalker en Obi-Wan Kenobi, midden op een vulkanische planeet. We wisten dat wat wij konden maken, daar totaal niet op zou kunnen lijken.”

Bron: EW

Lees meer over: Lost, Einde, ABC, Carlton Cuse, Damon Lindelof

Informatie over de serie: Lost

Populair nieuws