search

Ons nieuws van woensdag 12 april 2017

Amazon bestelt Indiase Tweede Wereldoorlog serie
Series / Nieuws

Amazon bestelt Indiase Tweede Wereldoorlog serie

De werktitel; 'The Forgotten Army' doet het beste vermoeden...

Geoffrey Ketels

Amazon heeft bekend gemaakt dat het een Indiase serie heeft besteld die in het teken staat van de Tweede Wereldoorlog. De serie zal gebaseerd zijn op het Subhash Chandra Bose's Indian National Army. Het originele project is in handen van Bollywood director Kabir Khan. De nieuwe reeks maakt deel uit van de uitbreiding die Amazon op vlak van haar Indiase content wereldwijd wil doorvoeren. Inmiddels is er ook een werktitel voor het project bekend, namelijk 'The Forgotten Army'.

De nieuwe Amazon serie zal zich aldus afspelen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en is gebaseerd op waargebeurde verhalen. De reeks draait rond het historische, Indiase figuur Subhash Chandra Bose en zijn nationale leger. Het leger werd onder zijn bevoegdheid ingezet in Singapore. De reeks zal wereldwijd beschikbaar zijn via het Amazon streaming platform en zal in productie gaan aan het einde van dit jaar. Kabir Khan die verantwoordelijk is voor het project wist eerder reeds de nodige bekendheid te verzamelen met Bajrangi Bhaijaan evenals het aankomende Tubelight.

Ben jij benieuwd naar deze nieuwe, Indiase serie van Amazon?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray recensie: 'Sherlock' seizoen 4
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie: 'Sherlock' seizoen 4

Mooie uitgave, boordevol extra's.

Bedacht door: Mark Gatiss & Steven Moffat | Cast: Benedict Cumberbatch (Sherlock Holmes), Martin Freeman (Dr. John Watson), Una Stubbs (Mrs. Hudson), Rupert Graves (DI Lestrade), Mark Gatiss (Mycroft Holmes) e.a. | Jaar: 2010 - heden | Zender: BBC

Vorige week bespraken we al de Blu-ray uitgave van Sherlock: The Abominable Bride. Deze week hebben we het complete vierde seizoen van de serie klaarliggen in Blu-ray vorm. De BBC koos om onbekende redenen ervoor om de twee van elkaar los te trekken, maar heel erg vinden we dat niet. Meer Sherlock is altijd mooi!

In dit vierde seizoen krijgen Sherlock en Watson te maken met een reeks nieuwe zaken die aan elkaar verbonden lijken te zijn. Die bieden bovenal context over hun strijd met Moriarty, die gestreden leek te zijn. Maar aangezien het personage plotseling weer opdook aan het einde van het derde seizoen, had het duo nog een appeltje met hem te schillen. Of toch niet?

The Six Thatchers
In deze eerste aflevering wacht Sherlock geduldig op de volgende postume zet van Moriarty. Een mysterieuze zaak stelt Scotland Yard voor raadsels, maar Sherlock heeft vooral interesse in een ogenschijnlijk triviaal detail: waarom vernietigt iemand beelden van overleden oud-premier Margaret Thatcher? Is er een gek losgeslagen, of spelen er duistere krachten? Iets dat te maken heeft met het verleden van Mary Watson…

The Lying Detective
In deze tweede aflevering krijgt Sherlock te maken met wellicht de meest gevreesde vijand uit zijn lange carrière: de machtige en ongrijpbare Culverton Smith, een man met een zeer duister geheim.

The Final Problem
In deze laatste aflevering van het vierde seizoen halen lang verborgen geheimen het Baker Street-duo eindelijk in. Iemand heeft al lang een spel met hen gespeeld en Sherlock en John Watson staan voor hun grootste uitdaging tot nu toe. Is het spel dan eindelijk voorbij?

Net als eerdere seizoenen, was ook dit jaar de ontvangst goed. De serie blijft charismatisch, lollig en serieus. Een mooie combinatie die de legendarische detective de moderne tijd in brengt. De kijkcijfers waren in het Verenigd Koninkrijk wederom goed, met gemiddeld meer dan 8 miljoen kijkers. Er is voor de BBC dus alle reden voor een vijfde reeks, al is het nog even de vraag of dat er kan komen.



Blu-ray: Sherlock seizoen 4 | Duur: 265 | Release: maart 2017 | Video: 16:9 (1.78:1) | Audio: Engels gesproken, DTs-HD 5.1 | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 2x Blu-ray | EAN: 8-719372005033 | Met dank aan: DFW

De serie wordt aangeleverd in een dubbeldikke Blu-ray keepcase. Die zit in een mooie slipcover en bevat de twee schijven op insteekhoesjes. Verder is het een vrij standaard ontwerp, met voorop Sherlock en Watson. Op de schijven zien we een andere afbeelding van het duo, dat daar lijnrecht tegenover elkaar zit. Het is mooie symboliek voor hun onderlinge verhoudingen als het seizoen begint.

Beeld & Audio
Wat beeld en audio betreft, zit het zoals altijd bij dit soort BBC-series met gigantisch budget weer goed. De kleuren zien er goed en natuurgetrouw uit en de keuzes van de makers passen bij de locaties. Zo ziet het ziekenhuis van een van de afleveringen er wat steriel uit en overheersen witte tonen. Dat komt mooi tot zijn recht en over de beeldkwaliteit kunnen we dus niet klagen.

Maar ook wat audio betreft zit het prima, al blijft dialoog in de serie soms wat onderbelicht. Wat muziek en achtergrondgeluiden betreft zit het ook goed, die komen altijd mooi en hard uit de luidsprekers. Daarmee is de serie in elk geval lekker sfeervol om naar te kijken!

Extra's
Er zitten flink wat extra's op deze uitgave, die gezamenlijk iets meer dan anderhalf uur in beslag nemen. Centraal staat vooral Behind 221B, een drietal mini-docu's die kijken naar de afzonderlijke afleveringen. Er wordt ongeveer twintig minuten op elke aflevering ingegaan, waarmee deze featurettes de meeste tijd en ruimte in beslag nemen.

Dan zijn er nog een aantal zaken die ingaan op het maken van de serie. Zo is er The Writer's Chat, waarin Mark Gatiss en Steven Moffat ingaan op het maken van de serie en geheimhouding hieromtrent. Vervolgens zijn er extra's zoals Script to Screen (over het maken van afleveringen); John & Mary's Flat (over het maken van de nieuwe set), die een mooi beeld schetsen van het bouwen van sets en maken van de aflevering.

Dan zijn er nog een paar andere kortere featurettes, die wat beelden van achter de schermen tonen, waaronder twee Mark Gatiss Video Diaries, waarin hij laat zien hoe sets afgebroken worden en Hannibal Lecter nadoet. Tot slot mocht ook Danny Hargreaves een video diary maken over de visueleffecten van de serie.

Toekomst
We hoorden in januari 2014 dat Steven Moffat en Mark Gatiss al plannen hadden voor een vijfde seizoen. Of dat er komt is nog niet zeker, wel weten we dat Benedict Cumberbatch daarvoor getekend heeft. Echter is het probleem van het maken van de serie daarmee niet weg. Zowel Cumberbatch als Martin Freeman zijn uiterst populaire acteurs en de BBC had er bij deze vierde reeks al grote moeite mee de agenda's op elkaar af te stemmen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
John Cleese keert terug naar tv met komische miniserie 'Edith'
Series / Nieuws

John Cleese keert terug naar tv met komische miniserie 'Edith'

Het betreft zijn eerste hoofdrol in een BBC-comedy sinds Fawlty Towers.

John Cleese zal voor het eerst sinds zijn formidabele rol als Basil Fawlty in Fawlty Towers (1975) een hoofdrol spelen in een komische serie voor BBC. Het betreft de nieuwe zesdelige miniserie Edith.

Edith werd bedacht en geschreven door Brazil-scenarist Charles McKeown en gaat over een weduwe (Alison Steadman) die dagelijks wordt bezocht haar oude minnaar Phil (Cleese), die in het huis tegenover dat van haar woont. Wanneer Phil Edith eindelijk weet te overtuigen om met haar te trouwen, staat Ediths 50 jaar oude zoon (Jason Watkins) plots voor de deur en kondigt aan dat hij zijn baan en gezin heeft verloren. Nu deze zoon bij Edith moet intrekken, worden de trouwplannen van Edith en Phil in de koelkast gezet.

Naast de eerder genoemde acteurs zijn er in Edith ook rollen weggelegd voor Jessica Hynes, Anne Reid, Rosie Cavaliero, James Cosmo en Peter Egan. Moira Williams en Chris Sussman zullen dienst doen als uitvoerend producenten van de miniserie en Sandy Johnson zal alle zes afleveringen regisseren. Cleese en Steadman speelden eerder een koppel in de film Clockwise uit 1986.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bevestigd: 'Homeland'-personage is echt dood
Series / Nieuws

Bevestigd: 'Homeland'-personage is echt dood

Alleen lezen op eigen risico.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Homeland seizoen zes is weer voorbij. In dat seizoen gebeurde iets schokkends, waar we nu iets meer van weten. Lees alleen verder als je de seizoensfinale al gezien hebt. We waarschuwen dus maar: DIT BERICHT BEVAT SPOILERS.

(Dit bericht gaat verder na onderstaande video)



Aan het einde van het seizoen zien we dat Rupert Friends Peter Quinn doodgeschoten wordt. Althans, helemaal zeker was het niet, maar uit een interview met Entertainment Weekly blijkt dat het echt zo is. Friend aan het woord: "Jep! De negen levens zijn op. Het woord 'absoluut' wordt niet vaak gebeurt in deze serie. […] Maar ditmaal kan ik het bevestigen. Tenzij hij terugkomt als een geest, hallucinatie of zombie."

Vorig jaar al leek Quinn dood te gaan, maar bleek dat het personage nog even een seizoen terug mocht komen. Met zijn overlijden in dit zesde seizoen, is het de vraag wat de invloed daarvan zal zijn op Carrie (Claire Danes) in de laatste twee seizoenen van de Showtime-serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer Stephen King-serie 'The Mist'!
Series / Trailer

Eerste trailer Stephen King-serie 'The Mist'!

Monsters!



Nadat de show al in september 2015 werd aangekondigd is nu eindelijk de trailer voor The Mist te bekijken. De horrorserie, opgeleverd door TWC-Dimension Television, is uiteraard gebaseerd op het bekende verhaal van Stephen King. De serie wordt uitgezonden op de zender Spike. Onderaan dit bericht ook het bijhorende affiche.

In 2007 verscheen nog de verfilming van regisseur Frank Darabont. In The Mist wordt een klein stadje omgeven door... mist! In de mist schuilen monsters van een andere wereld en de inwoners moeten samenwerken om het op te nemen tegen deze bovennatuurlijke wezens.

In The Mist hebben Morgan Spector, Alyssa Sutherland, Gus Birney, Danica Curcic, Okezie Morro, Luke Cosgrove, Darren Pettie, Russell Posner, Dan Butler, Isiah Washington, Jr. en Frances Conroy de belangrijkste rollen. Op 22 juni moet The Mist aftrappen op Spike.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'LOST' had bijna totaal ander einde
Series / Nieuws

'LOST' had bijna totaal ander einde

Dat wellicht zelfs iets mooier was geweest.

Het einde van LOST zal fans altijd blijven verdelen. De mythologie van de serie werd nou eenmaal wat opgeblazen en iets te groot voor de showrunners om goed af te ronden. Nu blijkt dat men oorspronkelijk een ander plan had. De laatste afleveringen zouden een vulkaan hebben moeten introduceren op het eiland, die de boel mooi samen zou brengen. Dat bleek echter te duur.

Hints naar een vulkaan werden al sinds seizoen drie gegeven in de serie, omdat showrunner Carlton Cuse daar iets mee wilde doen. Hij wilde filmen op de vulkanische landschappen van Hawaii, en was van plan om te laten zien dat Jacob zijn moordlustige broer in een vulkaan wierp (waarmee het Smoke Monster ontstond). Verder wilde hij dat Jack en de Locke-achtige Man in Black het tegen een vulkaanuitbarsting uit zouden vechten.

"Het idee was dat de vulkaan een mysterieuze plek was waar het monster dat bekend kwam te staan als Smokey ontstaan was. Tegen seizoen zes as het idee dat het eiland als een kurk alle slechte dingen opving, en een deel van dat spirituele duistere spul alle leven van betekenis en goedheid zou ontdoen als het vrij zou komen. De vraag was altijd hoe we dat zouden moeten visualiseren, en hoe we het idee dat het eiland datgene is dat de wereld beschermt tegen hel en verdoemenis konden weergeven," aldus Damon Lindelof tegenover de site. "Het antwoord op die vraag was de vulkaan."

Uiteindelijk waren er twee factoren die ervoor zorgden dat de boel anders eindigen. Enerzijds was er het budget en anderzijds Star Wars. Een groot deel van het budget van het laatste seizoen ging zitten in het bouwen van een tempel voor Dogen en zijn volgelingen en ABC wilde niet de hoge transportkosten betalen om bij de vulkaan te filmen. De finale werd daarom iets heel anders.

Maar de andere factor was Star Wars. "We weten nog hoe Revenge of the Sith eruit zag, die epische strijd tussen Anakin Skywalker en Obi-Wan Kenobi, midden op een vulkanische planeet. We wisten dat wat wij konden maken, daar totaal niet op zou kunnen lijken."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.