search
'13 Reasons Why' populairste serie op Twitter
Series / Nieuws

'13 Reasons Why' populairste serie op Twitter

De serie rond tiener Hannah doet het goed op sociale media.

13 Reasons Why heeft de meeste Twitter-interacties van alle series tot nu toe dit jaar. Het succes van een tv-serie wordt gewoonlijk gemeten in kijkcijfers, maar aangezien Netflix die niet vrijgeeft, moeten andere factoren gewogen worden. Een indicatie is het aantal interacties op sociale media, waar deze serie - die op 30 maart online verscheen - het dus goed op doet.

Variety meldt dat er 11 miljoen keer ge-tweet is over de serie, sinds die gelanceerd werd. Daarnaast hebben de castleden gigantisch veel nieuwe volgers gekregen; een voorbeeld is Christian Navarro, die de rol van Tony speelt, en 13.263 procent zoveel volgers heeft gekregen. Verder werd er op sociale media veel geschreven over Hannah, Clay, Jeff, Alex en Justin, allemaal hoofdpersonen in de serie.

Reden achter deze grote interacties op Twitter ligt vermoedelijk in het feit dat de serie draait om een behoorlijk heftig onderwerp. Centraal staan de laatste dagen van Hannah, die zelfmoord pleegt en 13 tapes achterlaat, waarin ze uitlegt waarom ze zelfmoord heeft gepleegd. Het is een emotioneel onderwerp, dat behoorlijk diep gaat en de serie blijft de kijker lang bij.

Mogelijk komt er een tweede seizoen van de serie. Schrijver Jay Asher, wiens boek als bron diende voor de serie, ziet dat in elk geval wel zitten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen