search
DVD-recensie: Crossing Lines seizoen 1

DVD-recensie: Crossing Lines seizoen 1

Een weinig elegante, maar verder prima uitgave.

Jim Pedd
Bedenker: Edward Allen Bernero | Cast: Marc Lavoine (Louis Daniel), William Fichtner (Carl Hickman), Gabriella Pession (Eta Vittoria), Tom Wlaschiha (Sebastian Berger), Donald Sutherland (Michel Dorn), Richard Flood (Tommy McConnel) | Jaren: 2013 "“ heden | TV-release: Rai2 / NBC

Crossing Lines is een internationale hitserie. De show beleefde in de Verenigde Staten en verschillende Europese landen een prachtig debuut, waarop producent Tandem het programma aan meer dan 180 landen kon verkopen. Niet gek dus, al is de show nog niet in Nederland te zien geweest.

Desondanks is de DVD nu toch al in Nederland uitgegeven. We volgen Carl Hickman, een voormalig rechercheur uit New York, die vanwege een oude schotwond geen wapen meer kan hanteren en is in Amsterdam aan lager wal geraakt. Hij wordt door oud-collega Louis Daniel uit Parijs bij een internationale eenheid van de politie gehaald. Daniel heeft dit eliteteam samengesteld uit de beste politiemensen van Europa, om gezamenlijk misdadigers op te sporen die zich over de landsgrenzen begeven. Het team wordt juridisch bijgestaan door Michel Dorn, die werkzaam is bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag.DVD: Crossing Lines seizoen 1 | Duur: 471 min. / 10 afleveringen | Release: maart 2014 | Video: 16:9 (1.78:1) | Audio: Engels Dolby Digital 5.1 | Discs: 3x DVD| EAN: 8715664109946 | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De uitgave van Crossing Lines is enigszins opmerkelijk. We treffen een slipcase aan met daarin een dubbeldikke DVD-hoes. Daarin tref je drie discs aan, die op elkaar gestapeld zitten. Normaliter zou je elk van de discs los aantreffen, of bij dit soort dikke uitgave in ieder geval een toevoeging aan de hoes. Die tref je niet aan, waardoor dit toch een vrij kale en opmerkelijke uitgave is.

Het wordt daardoor ook niet duidelijk wat er precies op de discs staat. Enkel op de achterkant van de hoes staat aangegeven welke afleveringen op welke disc staan. Maar waar die afleveringen om draaien? Dat wordt dan weer niet duidelijk en dat vinden we jammer.

Toekomst
De kijkcijfers van het eerste seizoen waren in de Verenigde Staten tegenvallend, maar in de Europese landen waar de serie te zien was, deed deze het fantastisch. Dat producent Tandem de rechten aan zoveel andere landen kon verkopen maakt het weinig verrassend dat er een tweede seizoen aankomt.

Hiervoor keren alle hoofdrolspelers van het eerste seizoen. Daar komt nog eens bovenop dat er meer afleveringen gemaakt zullen worden. In plaats van de tien afleveringen die het eerste seizoen van Crossing Lines, zal het tweede seizoen er twaalf kennen. Wanneer het seizoen te zien is, weten we nog niet.

Aanbevolen artikelen