search

Ons nieuws van woensdag 9 april 2014

DVD-recensie: Crossing Lines seizoen 1
Series / Blu-ray Review

DVD-recensie: Crossing Lines seizoen 1

Een weinig elegante, maar verder prima uitgave.

Bedenker: Edward Allen Bernero | Cast: Marc Lavoine (Louis Daniel), William Fichtner (Carl Hickman), Gabriella Pession (Eta Vittoria), Tom Wlaschiha (Sebastian Berger), Donald Sutherland (Michel Dorn), Richard Flood (Tommy McConnel) | Jaren: 2013 "“ heden | TV-release: Rai2 / NBC

Crossing Lines is een internationale hitserie. De show beleefde in de Verenigde Staten en verschillende Europese landen een prachtig debuut, waarop producent Tandem het programma aan meer dan 180 landen kon verkopen. Niet gek dus, al is de show nog niet in Nederland te zien geweest.

Desondanks is de DVD nu toch al in Nederland uitgegeven. We volgen Carl Hickman, een voormalig rechercheur uit New York, die vanwege een oude schotwond geen wapen meer kan hanteren en is in Amsterdam aan lager wal geraakt. Hij wordt door oud-collega Louis Daniel uit Parijs bij een internationale eenheid van de politie gehaald. Daniel heeft dit eliteteam samengesteld uit de beste politiemensen van Europa, om gezamenlijk misdadigers op te sporen die zich over de landsgrenzen begeven. Het team wordt juridisch bijgestaan door Michel Dorn, die werkzaam is bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag.



DVD: Crossing Lines seizoen 1 | Duur: 471 min. / 10 afleveringen | Release: maart 2014 | Video: 16:9 (1.78:1) | Audio: Engels Dolby Digital 5.1 | Discs: 3x DVD| EAN: 8715664109946 | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De uitgave van Crossing Lines is enigszins opmerkelijk. We treffen een slipcase aan met daarin een dubbeldikke DVD-hoes. Daarin tref je drie discs aan, die op elkaar gestapeld zitten. Normaliter zou je elk van de discs los aantreffen, of bij dit soort dikke uitgave in ieder geval een toevoeging aan de hoes. Die tref je niet aan, waardoor dit toch een vrij kale en opmerkelijke uitgave is.

Het wordt daardoor ook niet duidelijk wat er precies op de discs staat. Enkel op de achterkant van de hoes staat aangegeven welke afleveringen op welke disc staan. Maar waar die afleveringen om draaien? Dat wordt dan weer niet duidelijk en dat vinden we jammer.

Toekomst
De kijkcijfers van het eerste seizoen waren in de Verenigde Staten tegenvallend, maar in de Europese landen waar de serie te zien was, deed deze het fantastisch. Dat producent Tandem de rechten aan zoveel andere landen kon verkopen maakt het weinig verrassend dat er een tweede seizoen aankomt.

Hiervoor keren alle hoofdrolspelers van het eerste seizoen. Daar komt nog eens bovenop dat er meer afleveringen gemaakt zullen worden. In plaats van de tien afleveringen die het eerste seizoen van Crossing Lines, zal het tweede seizoen er twaalf kennen. Wanneer het seizoen te zien is, weten we nog niet.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe poster en muziekvideo 'Power'
Series / Video/clip/featurette

Nieuwe poster en muziekvideo 'Power'

De serie van uitvoerend producent Curtis '50 Cent' Jackson wordt vanaf 7 juni uitgezonden door Starz.



Tv-zender Starz heeft gisteren aangekondigd dat de eerste aflevering van hun nieuwe serie Power op 7 juni 2014 zal worden uitgezonden. Ze vieren dit feit met een nieuwe videoclip van 50 Cent (featuring Joe), die ook uitvoerend producent van de serie is. Het lied in kwestie heet Big Rich Town en is ook het themalied van de serie. In de clip zien we ook nieuwe beelden van de misdaadserie van de Emmy-genomineerde schrijver Courtney Kemp Agboh. Naast de clip hebben we ook een nieuwe poster van Power voor jullie.

Power is een uniek misdaadverhaal die schakelt tussen twee zeer verschillende werelden: de glamoureuze club-scene van New York en de wrede wereld van de drugshandel. James 'Ghost' Patrick heeft het goed voor elkaar; een prachtige vrouw, een mooi penthouse in Manhatten en de hipste nieuwe nachtclub in New York. Zijn club, Truth, wordt bezocht door de beroemde en beruchte elite die de stad die nooit slaapt in hun macht hebben. Hoe succesvoller Ghost is, hoe groter zijn lust naar macht wordt. Truth herbergt echter een lelijke realiteit; de club dient als cover-up voor Ghosts lucratieve drugsnetwerk, wat natuurlijk vragen is om problemen....

De cast bestaat uit acteurs zoals Omari Hardwick (Sparkle, Kick-Ass), Lela Loren (Snitch, Gang Related), Naturi Naughton (Fame) en Joseph Sikora (Jack Reacher).



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste teaser voor HBO's 'The Leftovers'
Series / Trailer

Eerste teaser voor HBO's 'The Leftovers'

Een creatie van Damon Lindelof, bekend van de hitserie 'Lost'.



Hierboven kun je kijken naar de eerste teaser van The Leftovers, een nieuwe dramaserie van HBO. De show, een bedenksel van Damon Lindelof (Lost) en Tom Perrotta, heeft een cast bestaande uit Justin Theroux, Liv Tyler, Chris Eccleston, Carrie Coon, Ann Dowd en Amanda Warren.

The Leftovers gaat over de zogenaamde 'rapture', oftewel het moment dat Jezus Christus de mensen die in Hem geloven in een oogwenk in de hemel opneemt. Dit betekent in dit geval dat zo'n twee procent van de wereldbevolking plotseling van de aardbodem verdwijnt. In Mapleton zijn er meer dan honderd mensen spoorloos en het is aan de overgeblevenen om hun levens weer op te pakken.

Theroux speelt Kevin Garvey, de lokale commissaris en vader van twee kinderen. Tyler is een vrouw die zich vlak voor haar huwelijk aansluit bij een sekte. Eccleston was ooit een dominee en Coon heeft de rol van een vrouw die haar kinderen aan de Rapture kwijtraakt. Tot slot speelt Dowd een lokale sekteleider en is Warren de burgemeester van het dorp.

The Leftovers begint met tien afleveringen en gaat op 15 juni in première.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Samuel L. Jackson opnieuw in 'Agents of S.H.I.E.L.D.'
Series / Nieuws

Samuel L. Jackson opnieuw in 'Agents of S.H.I.E.L.D.'

Nick Fury krijgt een rol in de afsluitende aflevering van seizoen 1.

In ABC's en Marvel Studios' serie Agents of S.H.I.E.L.D. doken al een aantal gezichten op uit de films van Marvel Studios. Zo zagen we Maria Hill (Cobie Smulders) en Sif (Jaimie Alexander) voorbijkomen. Ook Nick Fury was te zien, in de tweede aflevering. Samuel L. Jackson liet tegenover de website Vulture weten dat hij een rol heeft in de laatste aflevering van dit seizoen.

"Ik heb inderdaad een rol! Verleden week was ik bij de opnames voor de laatste aflevering van het seizoen," aldus Jackson, die geen details wilde prijsgeven tegenover Vulture. "Jullie willen dat ik ontslagen wordt, of vermoord. Ik praat niet over Marvels plannen. Niemand van ons doet dat."

Vermoedelijk wordt de afsluitende aflevering in mei uitgezonden op ABC. De afleveringen worden in Nederland uitgezonden door Veronica, wel met enkele weken vertraging.

Hieronder de clip van het eerdere optreden van Jackson in Agents of S.H.I.E.L.D.:


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.