search
Hilary Swank speelt hoofdrol in Danny Boyle's miniserie 'Trust'

Hilary Swank speelt hoofdrol in Danny Boyle's miniserie 'Trust'

Onlangs werd nog aangekondigd dat ook Donald Sutherland een belangrijke rol zal spelen in de serie.

Zilko Tarici

Tweevoudig Oscar-winnaar Hilary Swank heeft getekend voor de vrouwelijke hoofdrol in de door Danny Boyle geregisseerde en geproduceerde miniserie Trust. De serie gaat over de ontvoering van John Paul Getty III, kleinzoon van oliemagnaat J. Paul Getty (Donald Sutherland) in de jaren '70.


Swank zal de rol spelen van Gail Getty, moeder van het ontvoerde kind en de persoon die verantwoordelijk was voor het betalen van het losgeld, dat miljoenen dollars bedroeg. De rest van de familie dacht dat de dreigbrief, waarin werd gevraagd om 17 miljoen dollar, een grap was. Zelfs de Italiaanse politie weigerde de zaak te onderzoeken.

De miniserie zal bestaan uit tien afleveringen en zal naast de eerder genoemde Boyle ook geproduceerd worden door Simon Beaufoy en Christian Colson. De opnames van Trust gaan in juni van start in Londen en Rome. In januari zal het resultaat worden uitgezonden. Ridley Scott werkt momenteel overigens aan een filmversie van het verhaal, waarin Mark Wahlberg een hoofdrol moet spelen.

Aanbevolen artikelen