search

Ons nieuws van donderdag 27 april 2017

Hilary Swank speelt hoofdrol in Danny Boyle's miniserie 'Trust'
Series / Nieuws

Hilary Swank speelt hoofdrol in Danny Boyle's miniserie 'Trust'

Onlangs werd nog aangekondigd dat ook Donald Sutherland een belangrijke rol zal spelen in de serie.

Tweevoudig Oscar-winnaar Hilary Swank heeft getekend voor de vrouwelijke hoofdrol in de door Danny Boyle geregisseerde en geproduceerde miniserie Trust. De serie gaat over de ontvoering van John Paul Getty III, kleinzoon van oliemagnaat J. Paul Getty (Donald Sutherland) in de jaren '70.

Swank zal de rol spelen van Gail Getty, moeder van het ontvoerde kind en de persoon die verantwoordelijk was voor het betalen van het losgeld, dat miljoenen dollars bedroeg. De rest van de familie dacht dat de dreigbrief, waarin werd gevraagd om 17 miljoen dollar, een grap was. Zelfs de Italiaanse politie weigerde de zaak te onderzoeken.

De miniserie zal bestaan uit tien afleveringen en zal naast de eerder genoemde Boyle ook geproduceerd worden door Simon Beaufoy en Christian Colson. De opnames van Trust gaan in juni van start in Londen en Rome. In januari zal het resultaat worden uitgezonden. Ridley Scott werkt momenteel overigens aan een filmversie van het verhaal, waarin Mark Wahlberg een hoofdrol moet spelen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
DC-komedie 'Powerless' mogelijk geannuleerd
Series / Nieuws

DC-komedie 'Powerless' mogelijk geannuleerd

De laatste afleveringen worden voorlopig niet uitgezonden.

DC mag dan wel gewonnen hebben van Marvel als het aankomt op wie de eerste was met een TV-komedie, maar lijkt tegelijk de slag te verliezen met Powerless. Zender NBC heeft de komedie van zijn schema gehaald, ondanks dat het eerste seizoen nog niet helemaal uitgezonden is. Er moesten nog twee afleveringen uitgezonden worden, maar die worden voorlopig niet uitgezonden.

Uitvoerend producent Patrick Schumacker gelooft dat het daarmee voorbij is voor de show:


Een van de afleveringen die nog uitgezonden zou worden had een rol voor Batman zelf, maar die zal dus ook niet te zien zijn. Mogelijk dat NBC op een later moment de beslissing neemt de serie alsnog af te maken op tv. Hierin stond Emily Locke (Vanessa Hudgens) centraal, een jonge vrouw die aan de slag gaat voor Wayne Security. Dat bedrijf specialiseert zich in de ontwikkeling van producten die omstanders van superheldengevechten een veiliger gevoel geeft. Al snel blijkt dat haar verwachtingen hoger zijn dan die van haar nieuwe baas (Alan Tudyk) en kantoorgenoten en dat het aan haar is om het team tot zijn volledig potentieel te brengen en aan te tonen dat je geen superkrachten nodig hebt om een held te zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
AMC bestelt langer derde seizoen 'Into the Badlands'
Series / Nieuws

AMC bestelt langer derde seizoen 'Into the Badlands'

Het seizoen wordt even lang als de voorgaande twee gecombineerd.

AMC is pas net zes afleveringen bezig met het tweede seizoen van serie Into the Badlands, maar heeft nu al besloten een derde seizoen te bestellen. Dat zal evenveel afleveringen krijgen als de eerste twee seizoenen gecombineerd. Het eerste telde er zes, het tweede tien en dus krijgt het derde seizoen er zestien.

In een statement schreef de zender: "Into the Badlands ziet er uniek uit. Het is een letterlijke balanceeract, die miljoenen gepassioneerde en toegewijde fans trekt. Dankzij bedenkers en showrunners Al Gough en Miles Miller, de geweldige cast, aangevoerd door Daniel Wu, het fantastische martial arts team, geleid door de ongelofelijke Master Dee Dee en fight directors Stephen Fung en Andy Cheng, en iedereen die verder bezig is met de serie en deze naar de fans helpt te brengen."

En Gough en Millar: "We zijn blij en dankbaar om onze reis in de Badlands voort te mogen zetten met Charlie, Joel, Susie en al onze andere vrienden bij AMC. We willen ook een saluut brengen aan onze Ierse en Chinese partners! De gedachte om een uitgebreid, 16 afleveringen tellend seizoen te mogen maken, is zowel spannend als uitputtend!!"

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gigasalarissen voor cast 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Gigasalarissen voor cast 'Game of Thrones'

Mogelijk meer dan de hoofdrolspelers van Friends kregen.

Het was al praktisch zeker dat HBO de hoofdrolspelers van Game of Thrones flinke zakken geld zou betalen voor de laatste twee seizoenen van de serie. Nu blijkt dat de vijf hoofdrolspelers, Peter Dinklage, Kit Harington, Emilia Clarke, Lena Headey en Nikolaj Coster-Waldau mogelijk de best betaalde acteurs in een serie ooit worden.

The Daily Express meldt dat ze 1,1 miljoen dollar per aflevering krijgen, meer dan het miljoen dat de castleden van Friends per aflevering kregen voor de laatste seizoenen. Een extra bonusregeling maakt het verder mogelijk dat de Thrones-sterren tot wel 2,6 miljoen dollar per aflevering binnen kunnen krijgen. Dat is mogelijk door internationale uitzendingen van de serie, die met elk seizoen meer kijkers trekt. Seizoen zes trok alleen al in de Verenigde Staten per aflevering bijna meer dan 23 miljoen kijkers.

Met de hoge salarissen kan er verder van uit gegaan worden dat de vijf castleden het einde van de show gaan halen. Met nog dertien afleveringen te gaan, komt het verhaal van de show langzaam tot een einde. Het komende, zevende seizoen, zal vermoedelijk laten zien hoe Daenerys grote delen van Westeros verovert en een samenwerking aangaan met Jon Snow om het op te nemen tegen de White Walkers.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.