search
'Vampire Chronicles'-serie landt bij Paramount
Series / Nieuws

'Vampire Chronicles'-serie landt bij Paramount

De elfdelige boekenreeks van Anne Rice wordt wederom verfilmd.

Een paar maanden geleden kwamen we er voor het eerst achter dat Anne Rice een tv-serie wilde laten maken gebaseerd op haar Vampire Chronicles-boekenreeks. De rechten op alle elf romans werden gekocht door Anonymous Content en nu is er een productiebedrijf dat de serie daadwerkelijk wil maken. Paramount Pictures heeft laten weten de serie te gaan maken.


De scenario's worden geschreven door Christopher Rice, die ook samen met moeder Anne dient als uitvoerend producent. Verder zijn vanuit Anonymous Content David Kanter en Steve Golin aangesteld als uitvoerend producenten. Paramount schreef het volgende in het persbericht:

"Het is onmiskenbaar zo dat Anne Rice het paradigma vormgaf waartegen alle vampierverhalen afgemeten worden. De rijke en omvangrijke wereld die ze maakte met The Vampire Chronicles is ongeƫvenaard en verfijnd, met gothische ondertonen en perfect om het publiek te betoveren. De serie zit vol meeslepende personages, waaronder Lestat, mogelijk een van de beste originele personages ooit. We kijken ernaar uit samen te werken met Anne, Christopher en het team van Anonymous Content aan deze epische serie."

En Rice zelf laat ook weten zin te hebben om "samen te werken met Paramount TV en Anonymous Content - bekend om buitengewone en baanbrekende series als True Detective, Quarry en The Knick. In deze unieke gouden tijd van televisie, had ik niet kunnen vragen om een gepassioneerder team om mijn geliefde vampierheld, Lestat, tot leven brengen in een serie van de hoogste kwaliteit. Dit is een droom die uitkomt, voor mij en Lestat en voor de fans die al jaren vragen om een serie."

Oorspronkelijk waren de rechten op de franchise in handen van Warner Bros., dat eerst de film Interview with the Vampire (1994) maakte, met hoofdrollen voor Tom Cruise, Brad Pitt en Kirsten Dunst. Later werd er een nieuwe cast gevonden voor Queen of the Damned (2002) en sindsdien strandde meerdere pogingen de franchise terug te brengen naar het witte doek.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen