search

Ons nieuws van dinsdag 2 mei 2017

Nikolaj Coster-Waldau steunt fantheorie 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Nikolaj Coster-Waldau steunt fantheorie 'Game of Thrones'

Wordt het Jaime die zijn tirannieke zus Cersei om het leven brengt?

Sinds we de eerste beelden zagen van hoe Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau) aankwam in King's Landing in de finale van het zesde seizoen van HBO-serie Game of Thrones, zijn er fantheorieën over wat hij zou kunnen doen met tirannieke zus Cersei (Lena Headey). Jaime keek geschrokken naar de hoofdstad van de zeven koninkrijk van Westeros, en leek ook niet per se blij toen zus Cersei op de troon bleek te zitten.

Het idee is dat het Jaime zal zijn die zijn zus uiteindelijk om het leven brengt. Nu sprak acteur Coster-Waldau met Mashable over de theorie en liet hij weten het daar wel mee eens te zin. "Ik bedoel, ik denk niet dat hij - ik wil alleen zeggen dat het een goede theorie is. Ik snap hoe mensen ertoe komene n het zou een mooie - het vormt een mooie cirkel, want ze worden samen geboren en uiteindelijk doodt hij haar… Het zou passend zijn."

Ook is er een bepaalde symmetrie met een eerdere daad van Jaime, die Mad King Aerys doodde. "Je zou kunnen zeggen dat de motivatie voor die daad ongeveer dezelfde zou kunnen zijn als de motivatie voor het doden van Cersei. Al heb ik nog niets gezien voorafgaand aan het zevende seizoen, dat het geloofwaardig zou maken dat hij dat zou kunnen doen."

Game of Thrones gaat in juli weer van start met uitzendingen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
John Barrowman komend seizoen niet terug in Arrowverse
Series / Nieuws

John Barrowman komend seizoen niet terug in Arrowverse

Dat terwijl hij vaste aanwezige zou zijn.

John Barrowman was al in twee DC-series te zien als Malcolm Merlyn - in Arrow en Legends of Tomorrow. Nu laat hij echter weten komend seizoen niet terug te keren naar het Arrowverse van televisiezender The CW. Een reden is niet bekend, het was oorspronkelijk de verwachting dat hij juist in meer series te zien zou zijn.

Dat dit niet zou gebeuren werd bericht door Pilar Pedraza, die aanwezig was tijdens Planet Comicon Kansas City afgelopen weekend. Meer is er helaas niet bekend, al lijkt het erop dat Barrowman een contract had voor slechts één seizoen en zodoende niet meer terug hoefde te keren. Wat het gevolg voor diens personage, Merlyn, gaat zijn, is ook nog niet bekend maar dat gaan we vermoedelijk snel merken nu het einde van het vijfde seizoen van Arrow nadert.

Het is uiteraard mogelijk dat Barrowman op een later moment weer terugkeert naar het DC-serieuniversum van The CW.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Vampire Chronicles'-serie landt bij Paramount
Series / Nieuws

'Vampire Chronicles'-serie landt bij Paramount

De elfdelige boekenreeks van Anne Rice wordt wederom verfilmd.

Een paar maanden geleden kwamen we er voor het eerst achter dat Anne Rice een tv-serie wilde laten maken gebaseerd op haar Vampire Chronicles-boekenreeks. De rechten op alle elf romans werden gekocht door Anonymous Content en nu is er een productiebedrijf dat de serie daadwerkelijk wil maken. Paramount Pictures heeft laten weten de serie te gaan maken.

De scenario's worden geschreven door Christopher Rice, die ook samen met moeder Anne dient als uitvoerend producent. Verder zijn vanuit Anonymous Content David Kanter en Steve Golin aangesteld als uitvoerend producenten. Paramount schreef het volgende in het persbericht:

"Het is onmiskenbaar zo dat Anne Rice het paradigma vormgaf waartegen alle vampierverhalen afgemeten worden. De rijke en omvangrijke wereld die ze maakte met The Vampire Chronicles is ongeëvenaard en verfijnd, met gothische ondertonen en perfect om het publiek te betoveren. De serie zit vol meeslepende personages, waaronder Lestat, mogelijk een van de beste originele personages ooit. We kijken ernaar uit samen te werken met Anne, Christopher en het team van Anonymous Content aan deze epische serie."

En Rice zelf laat ook weten zin te hebben om "samen te werken met Paramount TV en Anonymous Content - bekend om buitengewone en baanbrekende series als True Detective, Quarry en The Knick. In deze unieke gouden tijd van televisie, had ik niet kunnen vragen om een gepassioneerder team om mijn geliefde vampierheld, Lestat, tot leven brengen in een serie van de hoogste kwaliteit. Dit is een droom die uitkomt, voor mij en Lestat en voor de fans die al jaren vragen om een serie."

Oorspronkelijk waren de rechten op de franchise in handen van Warner Bros., dat eerst de film Interview with the Vampire (1994) maakte, met hoofdrollen voor Tom Cruise, Brad Pitt en Kirsten Dunst. Later werd er een nieuwe cast gevonden voor Queen of the Damned (2002) en sindsdien strandde meerdere pogingen de franchise terug te brengen naar het witte doek.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  3. 3. Binnenkort op HBO Max: Alle 13 gloednieuwe series die in mei verschijnen

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen