search
Tv-serie op Dvd: KLEM (Seizoen 1)

Tv-serie op Dvd: KLEM (Seizoen 1)

Prima drama-/misdaadserie!

Bram de Groot
Schrijver: Frank Ketelaar | Cast: Barry Atsma (Hugo Warmond), Jacob Derwig (Marius Milner), Georgina Verbaan (Kitty van Mook), Jamie Grant (Hannah Lopez Diaz), Marie-Mae van Zuilen (Laura Warmond) e.a. | Uitzending serie: 2017 - heden | Tv-zenders: VARA

Van de makers van Vuurzee en Overspel verscheen eerder dit jaar de drama/misdaadserie KLEM op NPO1. De VARA en en bedenker Frank Ketelaar leverden deze tiendelige nieuwe serie af en plaatsten acteurs als Barry Atsma, Jacob Derwig en Georgina Verbaan in de hoofdrollen. Het goed ontvangen debuutseizoen was een succes, aangezien er maar liefst 1,4 miljoen mensen keken naar de eerste aflevering. Onlangs bracht Just Entertainment het eerste seizoen van KLEM uit op Dvd.

Het eerste seizoen van KLEM gaat in op vragen als Wat als je erachter komt dat je jongste dochter hartsvriendin is van de dochter van een gevaarlijke crimineel? Wat als je je dochter bezorgd ophaalt bij die crimineel, hij bij de voordeur beschoten wordt en jij per ongeluk zijn leven redt? Wat als hij je vanaf dat moment als zijn beste vriend beschouwt? Het overkomt een vader met een hoge functie hebt bij de belastingdienst. En hij kan maar beter niet in de buurt van een gevaarlijke crimineel gesignaleerd worden.



Serie: KLEM- Seizoen 1 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 10 x ca. 50 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Nederlands Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8711983965621 | Release: mei 2017 | Met dank aan: Just Entertainment

De drie Dvd-schijven van deze uitgave van het eerste seizoen van KLEM zitten vastgeklikt in een dikke Dvd-stackcase. Er wordt op of in de hoes of op de schijven geen extra info geboden over afzonderlijke afleveringen. Wel zit er in de hoes een foldertje met andere uitgaven van Just Entertainment.

Op de eerste twee schijven staan ieder drie afleveringen. De derde schijf bevat de laatste vier afleveringen. De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave van KLEM is eerlijk gezegd wat mager. Als eerste de positieve zaken. De kleuren zien er netjes uit en de scherpte is in basis ook prima voor een Dvd-uitgave. Duidelijk minder zijn de foutjes die ontstaan in het beeld. Zo nu en dan zie je namelijk heel wat rare zaken voorbijkomen, zeker bij lijnen en andere harde kleurovergangen. Het geluid is verder prima, mede door de pakkende en subtiele ondersteunende muziek van Jorrit Kleijnen, Jacob Meijer en Alexander Reumers. Eigenlijk had deze serie wel een Blu-ray verdiend.

Geen extra's
Just Entertainment blinkt nooit uit in het verspreiden van leuk bonusmateriaal. Ook nu weer staan alleen de afleveringen op de schijven.

Tweede seizoen onderweg
Het succes is ook de VARA niet ontgaan en ondertussen is ook het tweede seizoen in productie. Atsma werd overigens beloond met een Gouden Kalf voor de 'Beste Acteur in een Televisiedrama'. Verwacht de eerste aflevering van seizoen 2 dit najaar op de buis, waarin de personages die het eerste seizoen hebben overleefd bijna allemaal te zien zullen zijn.

Aanbevolen artikelen