search
Laatste seizoen 'The Last Ship' op 20 augustus van start

Laatste seizoen 'The Last Ship' op 20 augustus van start

Het avontuur van Tom Chandler verwordt tot een moderne Odyssey.

Jim Pedd

TNT heeft bekend gemaakt dat het laatste seizoen van The Last Ship op 20 augustus van start gaat. De makers van de serie hebben grootse plannen met het laatste seizoen en willen het een moderne variant van de Odyssey van Homerus maken. Of dat lukt is maar de vraag, maar de ambitie is er.


De serie draait om de nasleep van een wereldwijde catastrofe, waarbij grote delen van de mensheid om het leven zijn gekomen. Het Amerikaanse marineschip de U.S.S. Nathan James wist die ramp te overleven en de bemanning moet er nu mee om zien te gaan dat ze een van de weinige overlevenden zijn. Aan kapitein Tom Chandler (Eric Dane) en zijn bemanning om te proberen te overleven.

De eerste drie seizoenen speelde de bemanning van het schip een sleutelrol in het ontdekken van een geneesmiddel voor de Red Flu, maar eind vorig seizoen moest Chandler zijn status als kapitein opgeven. Hij besloot in zijn eentje op een Grieks eilandje te gaan leven, vergezeld door zijn familie. Ondertussen ontdekken Captain Slattery (Adam Baldwin) en de bemanning van het schip dat het virus nu de voedselvoorraad bedreigt en de wereldbevolking wederom het risico loopt uit te sterven. Terwijl de bemanning van het schip zoekt naar een oplossing, neemt Chandler het in Griekenland tegen zijn eigen vijanden op.

De serie scoorde in de Verenigde Staten gemiddeld 7 miljoen kijkers per aflevering.

Aanbevolen artikelen