search

Ons nieuws van donderdag 25 mei 2017

Elisabeth Moss als Typhoid Mary in BBC-serie 'Fever'
Series / Nieuws

Elisabeth Moss als Typhoid Mary in BBC-serie 'Fever'

De actrice speelde eerder grote rollen in de series Mad Men en The Handmaid's Tale.

Actrice Elisabeth Moss (Top of the Lake, Mad Men), die momenteel jubelende kritieken ontvangt voor haar werk in Hulu-serie The Handmaiden's Tale, zal de hoofdrol spelen in de BBC America- en Annapurna Television-miniserie Fever.

Moss zal de hoofdrol spelen, maar ook de serie produceren. Fever is gebaseerd op een boek van Mary Beth Keana over Mary Mallon, die beter bekend stond als Typhoid Mary. Mary was een Ierse immigrant in New York City die zich opwerkte tot een gerenommeerde chefkok, totdat er door een medicus werd opgemerkt dat ze overal waar ze kookte een spoor van ziekte achterliet.

Men kwam er al snel achter dat ze de ziekte buiktyfus met zich meedroeg, waardoor ze op de vlucht moest slaan. Toen ze werd opgepakt, moest ze drie jaar geïsoleerd doorbrengen in een inrichting op North Brother Island.

Robin Veitrh (The Expanse) zal het script van de serie schrijven. Phil Morrison (Enlightened regisseert. De serie zal ergens in 2018 worden uitgezonden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het einde nadert in nieuwe trailer 'The Strain' seizoen 4
Series / Trailer

Het einde nadert in nieuwe trailer 'The Strain' seizoen 4

Het laatste seizoen gaat op 16 juli a.s. van start op FX.



FX heeft een nieuwe trailer van het vierde en laatste seizoen van The Strain vrijgegeven. Het nieuwe seizoen begint op 16 juli a.s. op FX. Je kunt de trailer hierboven bekijken!

Aan het begin van het vierde seizoen zijn we negen maanden verder. De wereld is gehuld in duisternis en de strigoi hebben de wereld overgenomen. De explosie aan het einde van seizoen drie heeft gezorgd voor een wereldwijde nucleaire Apocalyps. Deze nucleaire winter heeft ervoor gezorgd dat de strigoi zich nu ook kunnen vertonen in het daglicht, waardoor de Master zijn plannen eindelijk kan waarmaken. De meerderheid van de mensheid werkt nu voor de strigoi. De enkele menselijke helden die er nog zijn doen er echter alles aan om de Master en zijn volgelingen voor eens en altijd uit te schakelen.

The Strain is gebaseerd op de gelijknamige boekentrilogie van Guillermo del Toro en Chuck Hogan. Carlton Cuse doet dienst als showrunner, uitvoerend producent en scenarist. Hogan, del Toro, J. Miles Dale, Gary Ungar, Bradley Thompson en David Weddle fungeren ook als uitvoerend producenten. De cast bestaat uit namen als Corey Stoll, David Bradley, Jonathan Hyde, Kevin Durand, Ruta Gedmintas, Miguel Gomez, Richard Sammel, Max Charles en Rupert Penry-Jones.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste seizoen 'The Last Ship' op 20 augustus van start
Series / Nieuws

Laatste seizoen 'The Last Ship' op 20 augustus van start

Het avontuur van Tom Chandler verwordt tot een moderne Odyssey.

TNT heeft bekend gemaakt dat het laatste seizoen van The Last Ship op 20 augustus van start gaat. De makers van de serie hebben grootse plannen met het laatste seizoen en willen het een moderne variant van de Odyssey van Homerus maken. Of dat lukt is maar de vraag, maar de ambitie is er.

De serie draait om de nasleep van een wereldwijde catastrofe, waarbij grote delen van de mensheid om het leven zijn gekomen. Het Amerikaanse marineschip de U.S.S. Nathan James wist die ramp te overleven en de bemanning moet er nu mee om zien te gaan dat ze een van de weinige overlevenden zijn. Aan kapitein Tom Chandler (Eric Dane) en zijn bemanning om te proberen te overleven.

De eerste drie seizoenen speelde de bemanning van het schip een sleutelrol in het ontdekken van een geneesmiddel voor de Red Flu, maar eind vorig seizoen moest Chandler zijn status als kapitein opgeven. Hij besloot in zijn eentje op een Grieks eilandje te gaan leven, vergezeld door zijn familie. Ondertussen ontdekken Captain Slattery (Adam Baldwin) en de bemanning van het schip dat het virus nu de voedselvoorraad bedreigt en de wereldbevolking wederom het risico loopt uit te sterven. Terwijl de bemanning van het schip zoekt naar een oplossing, neemt Chandler het in Griekenland tegen zijn eigen vijanden op.

De serie scoorde in de Verenigde Staten gemiddeld 7 miljoen kijkers per aflevering.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste blik op Penelope Cruz als Donatella Versace
Series / Foto's

Eerste blik op Penelope Cruz als Donatella Versace

De eerste foto van het tweede seizoen is vrijgegeven!

Entertainment Weekly heeft de eerste foto mogen publiceren van American Crime Story, de anthology-serie van de Amerikaanse televisiezender FX. Ditmaal wordt het verhaal van de moord op Gianni Versace door Andrew Cunanan verteld. De eerste foto toont geen van hen, maar juist een andere belangrijke telg in de Versace-familie, namelijk Donatella.

Zij wordt gespeeld door Penelope Cruz, en nam de controle over het modehuis over van haar broer, toen die in 1997 vermoord werd. De achtergrond van de foto toont Villa Casa Casuarina, waar Giannni vermoord was. Deel van de serie is daar ook opgenomen, waar tegenwoordig een restaurant en hotel in zit.



De FX-serie heeft hoofdrollen voor onder meer Darren Criss als Andrew Cunanan, Edgar Ramirez als Gianni Versace en Ricky Martin als Antonio D'Amico. Er is ook al een derde seizoen in de maak, dat gaat over orkaan Katrina.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Will Arnett terug in trailer tweede seizoen 'Flaked'
Series / Trailer

Will Arnett terug in trailer tweede seizoen 'Flaked'

Het ziet er niet goed uit voor Chip.



Het ziet er niet zo goed uit voor Chip (Will Arnett) in de eerste trailer voor het tweede seizoen van Netflix-komedie Flaked. Hij wordt wakker op het strand en ziet er niet bepaald fris meer uit. Maar Chip zou zichzelf niet zijn, als hij niet op zijn eigen onhandige manier zou werken aan een oplossing.

Flaked krijgt een zes afleveringen tellend tweede seizoen. Centraal staat zelfhulp-goeroe Chip, die zelf behoorlijk grote problemen heeft. Hij is een pathologisch leugenaar en heeft verschillende verslavingen; zaken die hij allemaal voor de buitenwereld verborgen probeert te houden, maar waar hij niet meer in slaagt als de serie begint.

Het eerste seizoen van de show werd niet gigantisch goed ontvangen, critici vonden vooral dat het uitgangspunt van een weinig volwassen man niet meer werkt. Hopelijk heeft Arnett, die de serie mee hielp bedenken, daar lessen uit geleerd. Op 2 juni is het tweede seizoen in z'n geheel te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.