search
Stick is wanhopige soldaat in 'The Defenders'
Series / Nieuws

Stick is wanhopige soldaat in 'The Defenders'

Acteur Scott Glenn over zijn personage.

Acteur Scott Glenn speelt sinds de eerste reeks van Daredevil de rol van Stick. Hij was een mentorfiguur voor Matt Murdock (Charlie Cox), maar ondertussen is duidelijk geworden dat hij veel meer dan dat is. Stick vecht ook een oorlog uit met de Hand en zal een grote rol krijgen in het eerste seizoen van The Defenders.


Acteur Glenn vertelde het volgende over de plek tussen goed en kwaad van zijn personage: "Het is een vreemd, grijs gebied. Het is alsof Daredevil en Elektra mijn kinderen zijn en ik ze geadopteerd heb, getraind om te vechten," begon hij. "Het geschreven probleem dat ik met Daredevil heb, is dat hij een grens niet wil overschrijden, namelijk het nemen van een menselijk leven. Hij wil mensen wel in elkaar slaan, ze het ziekenhuis in slaan, doen wat hij moet doen, maar ze niet doden. Alles wat ik doe, is mensen doden. En werkend met de Chaste, ben ik een blinde moordenaar."

Hij ziet zijn missie dan ook als volgt: "Ik ben een Defender tegen het ergst denkbare kwaad en mijn enige manier om daarmee om te gaan is door mensen te doden. Maar het is dus een grijs gebied; ik zie mezelf niet als een slecht persoon. Maar ook niet als een goed mens. En de manier waarop ik werk, is dat ik een soldaat in een wanhopige strijd ben en me zo moet gedragen."

Vanaf 18 augustus op Netflix te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen