Laatste seizoen 'Game of Thrones' mogelijk pas in 2019

Laatste seizoen GoT mogelijk pas in 2019

En voor die tijd komt er geen spin-off.

Jim Pedd, 2 juni 2017 om 19:42

HBO heeft details vrijgegeven over de laatste seizoenen van hitserie Game of Thrones. Tegenover Entertainment Weekly lichtte de baas over programmering, Casey Bloys, toe dat de serie niet zo snel tot een einde wordt gebracht als sommige fans zullen hopen. Daarnaast zijn er details over de geplande prequel-series.
Het blijkt dat showrunners David Benioff en D.B. Weiss nog wat extra tijd gaan nodig hebben om het laatste seizoen te maken. Naar het schijnt hebben ze nog dik anderhalf jaar nodig om de scenario’s geschreven te krijgen, waarna de boel nog opgenomen moet worden. De verwachting is dat het laatste seizoen misschien pas in 2019 te zien zal zijn. Voor die tijd komt er ook geen spin-off.

De bedoeling is om eerst Game of Thrones af te maken. HBO wil die serie een mooi einde geven en daar alle tijd in steken. “Er komt geen situatie waarin de volgende serie in het Thrones-universum gelanceerd wordt direct na deze,” aldus Bloys. Daarnaast is alles mogelijk voor die prequel-serie: als het beste format maar één seizoen duurt, moet het maar zo zijn. Verder zullen Benioff en Weiss zich helemaal niet bezig gaan houden met de spin-offs. Ze hebben volgens Bloys twaalf jaar aan de serie gewerkt tegen de tijd dat het voorbij is en krijgen dan ook alle ruimte om iets nieuws te maken. Ook iets wat zij willen en dat hoeft dus geen Thrones meer te zijn.

Ook laat Bloys weten dat het werk aan de prequels nog enorm pril is. “Ik wil die prequels in context plaatsten,” vertelde hij. “Laten we voorop stellen dat ik ervan hou om een serie te hebben met dit soort mate van interesse. Zelfs het kleinste beetje informatie is groot nieuws en dat kan ik waarderen. Maar ik wil dat fans echt weten dat dit een proces is dat nog in de kinderschoenen staat. Ik heb niet eens de outlines gezien. In de pers zei iedereen ‘er zijn vier spin-offs’ en gingen mensen er meteen vanuit dat ze er allemaal zouden komen. Dat we elk kwartaal een nieuwe Game of Thrones-serie zouden krijgen. Dat is niet hoe het zit. Het idee is niet om vier series te maken. De lat ligt, zoals Benioff en Weiss hem gelegd hebben, enorm hoog. Mijn hoop is dat een van die series daaraan voldoet. Maar nogmaals, dit is een lange termijn ding, want ons voornaamste doel is deze zomer het zevende seizoen uit te zenden en daarna het achtste seizoen geschreven en uitgezonden te krijgen.”

Bron: EW

Lees meer over: Game of Thrones, David Benioff, DB Weiss, HBO, Casey Bloys

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws