search

Ons nieuws van vrijdag 2 juni 2017

Laatste seizoen 'Game of Thrones' mogelijk pas in 2019
Series / Nieuws

Laatste seizoen 'Game of Thrones' mogelijk pas in 2019

En voor die tijd komt er geen spin-off.

HBO heeft details vrijgegeven over de laatste seizoenen van hitserie Game of Thrones. Tegenover Entertainment Weekly lichtte de baas over programmering, Casey Bloys, toe dat de serie niet zo snel tot een einde wordt gebracht als sommige fans zullen hopen. Daarnaast zijn er details over de geplande prequel-series.

Het blijkt dat showrunners David Benioff en D.B. Weiss nog wat extra tijd gaan nodig hebben om het laatste seizoen te maken. Naar het schijnt hebben ze nog dik anderhalf jaar nodig om de scenario's geschreven te krijgen, waarna de boel nog opgenomen moet worden. De verwachting is dat het laatste seizoen misschien pas in 2019 te zien zal zijn. Voor die tijd komt er ook geen spin-off.

De bedoeling is om eerst Game of Thrones af te maken. HBO wil die serie een mooi einde geven en daar alle tijd in steken. "Er komt geen situatie waarin de volgende serie in het Thrones-universum gelanceerd wordt direct na deze," aldus Bloys. Daarnaast is alles mogelijk voor die prequel-serie: als het beste format maar één seizoen duurt, moet het maar zo zijn. Verder zullen Benioff en Weiss zich helemaal niet bezig gaan houden met de spin-offs. Ze hebben volgens Bloys twaalf jaar aan de serie gewerkt tegen de tijd dat het voorbij is en krijgen dan ook alle ruimte om iets nieuws te maken. Ook iets wat zij willen en dat hoeft dus geen Thrones meer te zijn.

Ook laat Bloys weten dat het werk aan de prequels nog enorm pril is. "Ik wil die prequels in context plaatsten," vertelde hij. "Laten we voorop stellen dat ik ervan hou om een serie te hebben met dit soort mate van interesse. Zelfs het kleinste beetje informatie is groot nieuws en dat kan ik waarderen. Maar ik wil dat fans echt weten dat dit een proces is dat nog in de kinderschoenen staat. Ik heb niet eens de outlines gezien. In de pers zei iedereen 'er zijn vier spin-offs' en gingen mensen er meteen vanuit dat ze er allemaal zouden komen. Dat we elk kwartaal een nieuwe Game of Thrones-serie zouden krijgen. Dat is niet hoe het zit. Het idee is niet om vier series te maken. De lat ligt, zoals Benioff en Weiss hem gelegd hebben, enorm hoog. Mijn hoop is dat een van die series daaraan voldoet. Maar nogmaals, dit is een lange termijn ding, want ons voornaamste doel is deze zomer het zevende seizoen uit te zenden en daarna het achtste seizoen geschreven en uitgezonden te krijgen."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Psychotische trailer 'Preacher'!
Series / Trailer

Psychotische trailer 'Preacher'!

Dominic Coopers predikant is terug.

Hieronder zie je de volledige trailer voor het tweede seizoen van de AMC-serie Preacher, uiteraard opnieuw met Dominic Cooper in de hoofdrol als de predikant Jesse Custer.



In het vervolg op het succesvolle eerste seizoen van Seth Rogen en Evan Goldberg gaat Jesse samen met zijn brute ex Tulip (Ruth Negga) en de Ierse vampier Cassidy (Joseph Gilgun) op een road trip om God te vinden en beleven ze een verwrongen strijd die hen meeneemt naar de Hemel, de Hel en alles daartussen.

Uiteraard zijn er ook andere deelnemers in seizoen 2, met onder meer Noah Taylor (Game of Thrones), Pip Torrens (Star Wars: The Force Awakens, The Crown), Julie Ann Emery (Fargo, Better Call Saul), Malcolm Barrett (War on Everyone, Dear White People), Ronald Guttman (Homeland, Mozart in the Jungle) en Justin Prentice (13 Reasons Why, Malibu Country).

Seizoen 2 van Preacher heeft dertien afleveringen en start op 25 juni op AMC met de aflevering "On the Road".
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Odette Annable speelt schurk in 'Supergirl' seizoen 3
Series / Nieuws

Odette Annable speelt schurk in 'Supergirl' seizoen 3

Ze zal het uiterst gevaarlijke personage Reign spelen in het nieuwste seizoen.

In het eerste seizoen van Supergirl zagen we als schurk Astra, in het tweede Lillian Luthor en Queen Rhea. Nu is aangekondigd dat we ook in het derde seizoen een vrouwelijke schurk voorgeschoteld krijgen in de vorm van Odette Annable (Pure Genius, House, The Unborn).

Annable zal de rol spelen van Reign, een personage waar we in de laatste momenten van seizoen al een voorproefje kregen. In de New 52-strops is Reign een vrouwelijke 'wereldvernietigaar'; een bloeddorstig, supersterk wezen dat is verbannen door de Science Council van Krypton.

In het derde seizoen zullen we een interpretatie van de beruchte 'World Killer'-verhaallijn uit de strips te zien krijgen. Supergirl keert in het najaar terug op tv.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gevaarlijke eerste poster 'The Punisher'
Series / Posters

Gevaarlijke eerste poster 'The Punisher'

Jon Bernthal krijgt later dit jaar zijn eigen Netflix-serie.

Netflix en Marvel werken op dit moment vooral aan de promotie van The Defenders, maar hebben later dit jaar ook een serie gepland staan voor Jon Bernthals The Punisher. Castlid Jason R. Moore gaf nu een nieuwe poster vrij op Twitter en haalde zijn bericht vervolgens niet veel later offline.

Hij plaatste: "Voor het geval dat jullie het vergeten waren! In 2017 gaat het gebeuren!" Daarmee verwees hij naar het feit dat de promotie voor de serie nogal achterloopt. Tegelijk is er dus wel al promotiemateriaal gemaakt, waaronder onderstaande poster. Die is vrij conservatief en doet denken aan ander materiaal van de comics en film rond de Punisher.



Jon Bernthals The Punisher debuteerde in het tweede seizoen van Daredevil en bleek al snel uiterst populair. Om die reden besloot Netflix een spin-off te bestellen rond het personage. Een releasedatum voor de serie is er nog niet.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix CEO wil meer series cancellen
Series / Nieuws

Netflix CEO wil meer series cancellen

Om het creatieve team te stimuleren mer 'out of the box' te denken.

Lange tijd was het vrijwel zeker dat een Netflix-serie op zijn minst twee seizoenen zou krijgen. Maar recent werd The Get Down geannuleerd zonder dat tweede seizoen te krijgen en is het verhaal van Sense8 mogelijk ook voorbij. CEO Reed Hastings laat nu weten dat zijn bedrijf mogelijk sneller gaat annuleren.

De CEO sprak met CNBC en vertelde dat "we teveel hits scoren op dit moment". Hij wil meer risico's gaan nemen, zodat er beter gekeken kan worden welke series goed scoren. "Onze hitratio is op dit moment veel te hoog. Dus we hebben maar een paar series geannuleerd. Ik probeer het contentteam altijd te pushen: we moeten meer risico's nemen, gekkere dingen proberen. Want we zouden meer series moeten annuleren. Je krijgt sommige winnaars die gewoon ongelofelijk zijn, zoals 13 Reasons Why. Dat verbaasde ons. Het is een geweldige serie, maar we hadden niet durven denken dat het zo zou scoren."

Hastings vertelde ook over de manier hoe over vernieuwingen besloten wordt: "Het is een mix tussen kijkcijfers en het aantal nieuwe abonnees. Maar vooral gaat het om hoeveel mensen kijken. Maar de twee zijn erg aan elkaar verbonden."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Sense8' na twee seizoenen voorbij
Series / Nieuws

'Sense8' na twee seizoenen voorbij

Als dat er komt, wordt het vermoedelijk het laatste.

Netflix-serie Sense8 was in elk geval erg ambitieus. Maar dat was ook te zien in de kosten, want de show kostte in het tweede seizoen maar liefst 9 miljoen dollar per aflevering om te maken. Wat fans en de makers betreft, komt er nog een derde seizoen, maar Netflix laat nu weten dat er geen nieuw seizoen komt.

"Na 23 afleveringen, 16 steden en 13 landen, komt het verhaal van het Sense8 cluster tot een einde," liet Cindy Holland - VP van Original Content bij Netflix - weten. "Het is alles wat wij en de fans ervan hadden hopen: gedurfd, emotioneel, prachtig, spannend en onvergetelijk. Nooit eerder was er zo'n diverse en internationale serie, en dat zien we terug in de gemeenschap van gepassioneerde fans van over de hele wereld."

Het nieuws komt een week na de annulering van The Get Down, net zo'n ambitieuze Netflix-serie. Sense8 draaide om acht mensen van verschillende delen van de wereld, die aan elkaar verbonden raken. Ze kunnen elkaar zien en met elkaar praten, hebben toegang tot elkaars diepste emoties. Maar hun levens zijn in gevaar.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe tijdreizen in trailer '12 Monkeys' seizoen 4
Series / Trailer

Nieuwe tijdreizen in trailer '12 Monkeys' seizoen 4

Het laatste seizoen!

Voor wie fan is van de serie 12 Monkeys weet waarschijnlijk dat Syfy het derde seizoen op een opmerkelijke manier lanceerde. De tien afleveringen van de tijdreis-serie gebaseerd op Terry Gilliams film 12 Monkeys verschenen in slechts 3 dagen op de zender. Daarna werd snel seizoen 4 aangekondigd. En er is nu al een teaser trailer beschikbaar, check deze hieronder!



In 12 Monkeys reist James Cole (Aaron Stanford) van een post-apocalyptische toekomst - het jaar 2043 - terug naar het heden om de dodelijke plaag tegen te gaan die de mensheid zo goed als uitroeit. Hij vormt een team vormen met Dr. Cassandra Railly (Amanda Schull) en de verstandelijk gehandicapte Jennifer Goines (Emily Hampshire). José Ramse is de beste vriend van Cole, gespeeld door Kirk Acevedo.

Het vierde seizoen zal net als het derde seizoen bestaan uit 10 afleveringen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.