Tv-serie op Blu-Ray: Rectify (seizoen 3)

Tv-serie op Blu-Ray: Rectify (seizoen 3)

Op naar het einde.

Bram de Groot, 4 juni 2017 om 13:00

Bedenker: Ray McKinnon | Cast: Aden Young (Daniel Holden), Abigail Spencer (Amantha Holden), J. Smith-Cameron (Janet Talbot), Adelaide Clemens (Tawney Talbot), Clayne Crawford (Ted Talbot Jr.), Luke Kirby (Jon Stern), e.a. | Uitzending serie: 2013 - 2016 | Tv-zenders: SundanceTV | NPO1
Afgelopen december werd er een punt gezet achter het drama Rectify. De serie rond de ooit tot de dood veroordeelde Daniel Holden, gespeeld door Aden Young (I, Frankenstein), was de eerste serie van de zender Sundance. Veel van de critici zette de serie jaarlijks in hun toplijstje, maar voor wat betreft grote erkenningen waren het andere series die Rectify voorgingen. Sinds september is Rectify ook te zien op NPO1 en onlangs verscheen het derde seizoen op Blu-ray.

In het derde zesdelige seizoen zien we hoe het gezin wanhopig probeert de draad weer op te pakken en om te gaan met de dreigende verbanning van Daniel uit Georgia. Amantha heeft moeite om haar leven te bouwen op iets anders dan het bewijzen van haar broers onschuld, en Tawny en Teddy realiseren zich dat hun huwelijk niet zo sterk is als ze ooit dachten. En als het levenloze lichaam van George Melton opduikt, brengt dat een compleet nieuwe set vragen en twijfels met zich mee over wat er nu echt gebeurde op de nacht dat Hanna stierf.


Serie: Rectify - Seizoen 3 | Aantal discs 2 x Blu-Ray | Afleveringen: 6 x ca. 50 minuten | Beeld: 1080i 16 x 9 | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8711983443471 | Release: mei 2017 | Met dank aan: Just Entertainment

De twee Blu-ray schijven van deze uitgave van het derde seizoen van Rectify zitten in tegenstelling tot de uitgaven van de twee eerste seizoenen niet verpakt in een mooie uitklaphoes. De schijven zitten in een standaard Blu-ray keepcase, met daaromheen een insteekhoes. Erg jammer, ook omdat de extra informatie niet is meegenomen, zoals de synopsissen van de afzonderlijke afleveringen.

De kwaliteit van het beeld is nagenoeg wel van hetzelfde niveau gebleven. Het beeld is haarscherp en dat is vooral te zien in de close-ups. Ook de kleur is netjes, met hier en daar wel wat kleurcorrectie/-bewerking. De beeldvullende weergave heeft een prima filmisch effect. Er is wel een lichte laag ruis aanwezig, iets dat filmisch werkt, maar minder aanwezig was bij de eerdere seizoenen. Het geluid wordt opgeleverd door een DTS-HD geluidtrack, welke zich vooral focust op de dialoog tussen de personages en muzikale ondersteuning. Van de track hoeft in dit geval weinig echt meeslepends verwacht te worden. Deze is gewoon netjes.

Geen bonusmateriaal
Just Entertainment heeft geen bonusmateriaal op de twee Blu-ray schijven gezet. Erg jammer voor de fans aangezien de serie hooggewaardeerd is en eigenlijk wel om wat achtergrondinformatie vraagt.

Vierde seizoen afgerond
Afgelopen december werd er dus een punt gezet achter de serie, met het vierde seizoen. Deze zal ongetwijfeld binnen een jaar ook in Nederland te verkrijgen zijn op Blu-ray. Het laatste seizoen van Rectify kreeg verrassend genoeg acht afleveringen; twee meer dan het besproken seizoen 3. Hieronder de trailer van seizoen 4:


Lees meer over: rectify, 2016, seizoen 3, dvd, Aden Young, Just Entertainment, recensie, Ray McKinnon, Abigail Spencer

Populair nieuws