Komt er een zesde seizoen van 'House of Cards'?

Komt er een 6e seizoen van House of Cards?

En ligt het einde van de serie al vast?

Jim Pedd, 5 juni 2017 om 14:33

Jaren geleden bestelde Netflix bij wijze van experiment twee seizoenen van House of Cards. Maar ondertussen is de streamer toe aan het vijfde seizoen van die serie en is het vernieuwingsbeleid wat strenger geworden. Er moeten meer risico’s genomen worden vindt CEO Reed Hastings. En dus is het de vraag of er wel een zesde seizoen komt.
Showrunners Frank Pugliese en Melissa James Gibbon vertelden aan The Hollywood Reporter dat er in elk geval voorlopig geen einde in zicht is. “Werkend aan televisie, moet je een gevoel hebben, als het gaat eindigen, hoe dat zal gebeuren. Maar er is altijd een plan, voor als je weer verder mag,” aldus Pugliese.

“Maar dat is de truc. Het moet als een organisch einde en een organische payoff van het verhaal van dit seizoen voelen. In dit geval denk ik dat we allebei de kanten op kunnen en vinden we het prima om de kijker naar meer te doen verlangen,” vulde James Gibson daarop aan.

Wat het daadwerkelijke einde betreft, blijkt er nooit een abrupt einde gepland te zijn. “Daar zijn meerdere ideeën over,” vertelde Pugliese verder. “Er staat niets helemaal vast, en er is ook geen afspraak gemaakt over hoe het zou kunnen eindigen. Gesprekken die we met Beau [Willimon, bedenker] gehad hebben, waren vooral over thematische beloftes en plekken die de serie zou kunnen bezoeken. Maar de serie had er zoveel. Tot in zekere mate vervullen we beloftes van gesprekken die we gevoerd hebben, maar staat de boel open om ook naar andere plekken te gaan.”

Bron: THR

Lees meer over: House of Cards, Netflix, Reed Hastings, Beau Willimon, Melissa James Gibbon, Frank Pugliese, Kevin Spacey, Robin Wright

Informatie over de serie: House of Cards

Populair nieuws