Script pilot 'Y: The Last Man' af

Brian K. Vaughan is er erg blij mee.

Jim Pedd, 05-06-2017 16:49

De verfilming van Brian K. Vaughans Y: The Last Man komt dichterbij. De pilot van de show is nu geschreven. In een interview met CBR ging Vaughan in op de serie en vertelde hij erg tevreden te zijn met het script van de pilot.
"Ik heb recentelijk nog een fenomenale versie van de Y: The Last Man-pilot gelezen, geschreven door Michael Green voor FX. Er zou binnenkort erg cool nieuws over een nieuwe verfilming moeten komen," zegt Vaughan.

Zijn comicserie, die tussen 2002 en 2008 liep, draait om Yorick Brown en zijn aapje Ampersand. Zij zijn de enige twee overlevenden van een massa-uitsterving waarbij alle levende zoogdieren met een Y-chromosoom dood zijn gegaan. De reeks won meerdere prijzen en het is al meerdere keren geprobeerd de boel te verfilmen.

Zo probeerde New Line Cinema met regisseur D.J. Caruso een live-action film te maken, maar bleek de omvang van het verhaal te groot. Ook Dan Trachtenberg probeerde de reeks naar het witte doek te krijgen, maar slaagde evenmin. Nu is het dus tijd voor een tv-serie en gezien de sterke prestaties van dit soort franchises, zou het zomaar eens kunnen lukken.

Bron: CBR

Lees meer over: Y The Last Man, Brian K Vaughan, Comic, FX, Verfilming, Serie, Franchise, Michael Green

Populair nieuws

Laatste serienieuws

4 internationaal bekroonde series op NPO Plus

4 internationaal bekroonde series op NPO Plus

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader