Blu-ray recensie: 'Medici: Masters of Florence'

Blu-ray recensie: 'Medici: Masters of Florence'

Een mooie uitgave van een nieuwe historische serie.

Jim Pedd, 7 juni 2017 om 11:20

Cast: Richard Madden (Cosimo de Medici), Dustin Hoffman (Giovanni di Bicci de Medici), Stuart Martin (Lorenzo the Elder de Medici), Annabel Scholey (Contessina), Guido Caprino (Marco Bello) e.a. | Uitzending: 2016 - heden | Tv-zenders: Rai 1
De Medici waren lang een van de meest prominente Italiaanse families. Ze leverden bijvoorbeeld drie Pausen en wisten zich in Florence een belangrijke politieke positie te verwerven. Hun politieke spelletjes lenen zich dan ook perfect voor een serie, die in de vorm van Medici: Masters of Florence op Blu-ray en Dvd verkrijgbaar is.

De show speelt zich af in de vijftiende eeuw in Florence. Hoofdpersoon is Cosimo de Medici (Madden), die de bank van zijn vader Giovanni (Hoffman) erft. Zijn vader is op mysterieuze wijze vergiftigd. Middels flashbacks leren we de stad kennen door de ogen van Giovanni, maar zien we ook hoe Cosimo de mysterieuze dood van zijn vader probeert te ontrafelen. Het eerste seizoen telt acht afleveringen.

De serie werd goed bekeken en trok in Italië bij de première alleen al 7,6 miljoen kijkers - een behoorlijk goed aantal. De serie was ook in andere landen te zien, waaronder Frankrijk, Duitsland, Canada, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Er was dus een veel groter internationaal publiek.


Blu-ray: Medici: Masters of Florence | Aantal discs: 2x Blu-ray | Speelduur: 433 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.85:1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8-719372-003022 | Met dank aan: Dutch Filmworks

De serie Medici wordt aangeleverd in een dubbeldikke Blu-ray keepcase. Daar omheen zit een slipcover; beiden hebben hetzelfde design en tonen ons hoofdrolspelers Richard Madden en Dustin Hoffman. Kijk je achterop, tref je een synopsis van de serie aan, en de titels van de afleveringen. In de hoes verder twee schijven, die netjes los van elkaar gepresenteerd worden en elk een ander design hebben.

Dat er een goed budget beschikbaar was voor regisseur Sergio Mimica-Gezzan (die alle acht afleveringen maakte), blijkt wel uit de beelden. Die zijn behoorlijk sfeervol, met prachtige kostuums en mooie locaties. Dat alles komt op deze gedetailleerde Blu-ray uitgave goed tot zijn recht. Ook met de audio zit het goed, want het dialoog komt lekker centraal uit de luidsprekers en is goed te volgen.

Tweede seizoen op komst
De Italiaanse kabelaar Rai heeft een tweede seizoen besteld voor de serie. De toekomst zou moeten laten zien hoe de bankierfamilie Medici zijn macht begint te gebruiken om zichzelf ook een betere politieke positie te werven. Hoeveel afleveringen het nieuwe seizoen krijgt is niet zeker, al zullen dat er vermoedelijk minimaal evenveel als het eerste seizoen worden.

Lees meer over: Bluray, Dvd, Recensie, Review, Medici Masters of Florence, Richard Madden, Dustin Hoffman, Stuart Martin, Annabel Scholey, Guido Caprino

Populair nieuws