search

Ons nieuws van woensdag 7 juni 2017

Live-action 'Cowboy Bebop'-serie in de maak
Series / Nieuws

Live-action 'Cowboy Bebop'-serie in de maak

Gebaseerd op de gelijknamige anime-serie uit 1998.

Tomorrow Studios, een samenwerking tussen ITV Studios en producent Marty Adelstein, heeft aangekondigd dat ze een live-action tv-serie zullen maken die gebaseerd is op de kritisch bejubelde en populaire Japanse anime-serie Cowboy Bebop uit 1998.

Cowboy Bebop speelt zich af in 2071 en gaat over Spike Siegel en zijn bende premiejagers, die door het universum reizen om slechteriken uit te schakelen. De oorspronkelijke serie wordt beschouwd als een van de beste anime-series ooit gemaakt en een van de belangrijkste werken die (naast titels als Akira, Ghost in the Shell en Neon Genesis Evangelion) anime populair heft gemaakt buiten Japan.

Sunset Inc., de productiemaatschappij achter de oorspronkelijke serie, zal de serie produceren samen met Midnight Radio, Marty Adelstein, Becky Clements en Matthew Weinberg. Chris Yost zal het script schrijven.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray recensie: 'Medici: Masters of Florence'
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie: 'Medici: Masters of Florence'

Een mooie uitgave van een nieuwe historische serie.

Cast: Richard Madden (Cosimo de Medici), Dustin Hoffman (Giovanni di Bicci de Medici), Stuart Martin (Lorenzo the Elder de Medici), Annabel Scholey (Contessina), Guido Caprino (Marco Bello) e.a. | Uitzending: 2016 - heden | Tv-zenders: Rai 1

De Medici waren lang een van de meest prominente Italiaanse families. Ze leverden bijvoorbeeld drie Pausen en wisten zich in Florence een belangrijke politieke positie te verwerven. Hun politieke spelletjes lenen zich dan ook perfect voor een serie, die in de vorm van Medici: Masters of Florence op Blu-ray en Dvd verkrijgbaar is.

De show speelt zich af in de vijftiende eeuw in Florence. Hoofdpersoon is Cosimo de Medici (Madden), die de bank van zijn vader Giovanni (Hoffman) erft. Zijn vader is op mysterieuze wijze vergiftigd. Middels flashbacks leren we de stad kennen door de ogen van Giovanni, maar zien we ook hoe Cosimo de mysterieuze dood van zijn vader probeert te ontrafelen. Het eerste seizoen telt acht afleveringen.

De serie werd goed bekeken en trok in Italië bij de première alleen al 7,6 miljoen kijkers - een behoorlijk goed aantal. De serie was ook in andere landen te zien, waaronder Frankrijk, Duitsland, Canada, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Er was dus een veel groter internationaal publiek.



Blu-ray: Medici: Masters of Florence | Aantal discs: 2x Blu-ray | Speelduur: 433 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.85:1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8-719372-003022 | Met dank aan: Dutch Filmworks

De serie Medici wordt aangeleverd in een dubbeldikke Blu-ray keepcase. Daar omheen zit een slipcover; beiden hebben hetzelfde design en tonen ons hoofdrolspelers Richard Madden en Dustin Hoffman. Kijk je achterop, tref je een synopsis van de serie aan, en de titels van de afleveringen. In de hoes verder twee schijven, die netjes los van elkaar gepresenteerd worden en elk een ander design hebben.

Dat er een goed budget beschikbaar was voor regisseur Sergio Mimica-Gezzan (die alle acht afleveringen maakte), blijkt wel uit de beelden. Die zijn behoorlijk sfeervol, met prachtige kostuums en mooie locaties. Dat alles komt op deze gedetailleerde Blu-ray uitgave goed tot zijn recht. Ook met de audio zit het goed, want het dialoog komt lekker centraal uit de luidsprekers en is goed te volgen.

Tweede seizoen op komst
De Italiaanse kabelaar Rai heeft een tweede seizoen besteld voor de serie. De toekomst zou moeten laten zien hoe de bankierfamilie Medici zijn macht begint te gebruiken om zichzelf ook een betere politieke positie te werven. Hoeveel afleveringen het nieuwe seizoen krijgt is niet zeker, al zullen dat er vermoedelijk minimaal evenveel als het eerste seizoen worden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Matthew Perry wil geen reünie 'Friends'
Series / Nieuws

Matthew Perry wil geen reünie 'Friends'

Hij vindt het hele idee een nachtmerrie.

Met en Full House keren een paar iconische series terug naar televisie. De vraag van fans zal zijn of Friends de volgende op de lijst is., Maar als het aan acteur Matthew Perry ligt, gaat dat nooit gebeuren. Hij legde dat uit aan Variety.

"Ik heb een nachtmerrie die alsmaar terugkomt, en ik maak geen grapje," begon hij. "Als ik slaap, heb ik een nachtmerrie dat we Friends terugbrengen en dat het niemand iets doet. We maken een complete serie, komen allemaal terug en het maakt niemand iets uit. Dus als iemand me vraagt, ga ik nee zeggen. Het ding is: we zijn gestopt op een hoogtepunt. We kunnen het niet beter maken, dus waarom zouden we nog eens terug gaan?"

Zonder Perry, zal een terugkeer van de serie vermoedelijk niet plaatsvinden, gezien zijn belangrijke rol als een van de zes hoofdrolspelers.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
VR-ervaring 'Breaking Bad' in de maak
Series / Nieuws

VR-ervaring 'Breaking Bad' in de maak

Vince Gilligan ziet het wel zitten.

Breaking Bad heeft al een tweede leven gekregen in AMC's Better Call Saul. Maar nu staat er nog een derde leven voor de iconische serie gepland. Bedenker Vince Gilligan is bezig een virtual reality project te ontwikkelen dat op de serie gebaseerd is.

Variety meldt dat Gilligan samenwerkt met de PlayStation divisie van Sony, aan de ontwikkeling van een VR-ervaring rond de series. Sony's Andrew House vertelde het volgende: "We hebben op onze campus een dag georganiseerd voor zeven van de beste showrunners om mee te werken, waaronder David Shore van The Blacklist en Ron Moore van Battlestar Galactica, maar ook Vince en wat anderen. En ze hebben gespeeld met VR. Een aantal van hen waren geïntrigeerd, waaronder ook Vince, die zei er echt iets mee te willen doen, ermee te willen experimenteren."

Sony kon nog niet vertellen wanneer we dergelijke VR-ervaringen te zien krijgen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.