'Better Call Saul' krijgt hulp van 'Breaking Bad'-schrijvers

'Breaking Bad'-volk doet 'Better Call Saul'

De spin-off over Walter White's louche advocaat Saul Goodman wordt met zorg behandeld.

Jan-Peter Rook, 23 december 2013 om 08:00

AMC’s Better Call Saul krijgt hulp van enkele lieden die ook al meewerkten aan Breaking Bad, de immens populaire serie waarop de nieuwe spin-off gebaseerd is. Thomas Schnauz en Gennifer Hutchinson hebben getekend voor de serie waarin de nadruk ligt op Saul Goodman, de louche advocaat van Walter White. Schnauz en Hutchinson vergezellen Peter Gould, de Breaking Bad-veteraan die al bij de crew zat. Uiteraard wordt het geliefde personage Goodman weer gespeeld door Bob Odenkirk.
Gould, die het personage Saul Goodman in het tweede seizoen van Breaking Bad introduceerde, fungeert als showrunner, dat wil zeggen dat hij zich zal bezighouden met de dagelijkse bezigheden rondom de serie. Schnauz en Hutchinson beperken zich tot een producerende rol.

Gould bedacht de spin-off samen met Breaking Bad-bedenker Vince Gilligan. Better Call Saul werd voorheen nog omschreven als een prequel, maar Odenkirk gaf onlangs aan dat er ook elementen van een sequel in zullen zitten.

Better Call Saul gaat naar alle waarschijnlijkheid in 2014 in première. Hieronder enkele Saul Goodman hoogtepunten:


Bron: Variety

Lees meer over: better call saul, breaking bad, Vince Gilligan, bob odenkirk, Thomas Schnauz, Gennifer Hutchinson, Peter Gould

Informatie over de serie: Better Call Saul

Populair nieuws