'Paradise Lost': Bijbelse 'Game of Thrones' op komst

Bijbelse Game of Thrones op komst

Het gedicht van John Milton wordt verfilmd door Martin Freeman.

Jim Pedd, 17 juni 2017 om 13:00

John Miltons epische gedicht Paradise Lost komt naar het kleine scherm. Martin Freeman zal een Game of Thrones-achtige verfilming gaan produceren. De bedoeling is dat het een behoorlijk gewelddadige en moderne interpretatie wordt.
“Paradise Lost is als een Bijbelse Game of Thrones en transporteert de lezer naar een wereld van politieke intrige en ongelofelijk geweld,” vertelt producent Laurence Bowen over de serie. “Op het spel staat de toekomst van de mensheid. Er is zelden zo’n goed moment geweest voor grootschalig, origineel en gedurfd drama en Martin en ik voelen ons allebei erg geïnspireerd door het materiaal.” En Freeman: “Paradise Lost is episch, opwindend en verrassend modern. En het is wellicht de eerste keer dat de duivel de beste kansen krijgt!”

Centraal in het gedicht uit de zeventiende eeuw staat de val van de mens, de verleiding van Adam en Eva door Satan en hun uiteindelijke verbanning uit Eden. Er is nog geen releasedatum voor de serie geprikt en het is ook nog niet bekend wie showrunner wordt.

Bron: Empire Online

Lees meer over: Paradise Lost, John Milton, Martin Freeman, Laurence Bowen

Populair nieuws